meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Balkon Dekoru Nasıl Yapılır? Balkondaki Dar Alanlar Nasıl Değerlendirilir?

Sıcaklarla birlikte evlerin en gözde alanları olan balkonlar en çok vakit geçirdiğimiz alanların başında geliyor. Balkonları süslerken hem fonksiyonel hem de adeta nefes alacak bir yer olan şık aksesuarlara yer açabilirsiniz. Peki balkon dek

AKTUEL 28.02.2023 14:28:18 0
Balkon Dekoru Nasıl Yapılır? Balkondaki Dar Alanlar Nasıl Değerlendirilir?

Yaz mevsiminin tatlı esintisi tüm doğayı etkisi altına alırken hayatımızın her alanında değişime kucak açıyoruz. Bu dönemde uçuş uçuş yazlık elbiseler gardıroplarda kendine yer bulurken, ev tekstil ürünlerinde de ince ve desenli kumaşlar ön plana çıkıyor. Özellikle evde yapılan en büyük değişiklik ise genellikle balkon ve bahçelerde oluyor. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine, keyif kahvesinden beş çayına kadar zamanımızın büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz balkonların dekorasyonunda dikkat çeken seçimlere yer verebiliriz. Eğer balkonlarınızı aksesuarlarla zenginleştirmek isterseniz sizler için harika önerilerimiz var. Gelin, balkon dekorasyonunda aksesuar kullanımı hakkında bilinmesi gerekenleri birlikte adım adım öğrenelim.

BALKON DEKORASYONUNDA AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Balkonları dekore ederken kullandığımız her parçanın birbiriyle uyum içerisinde olması oldukça önemli. Balkonun şekli, boyutu ve aldığı güneş miktarına göre mobilya seçimi ya da aksesuar kullanımına yön verilebilir. Özellikle yaz mevsiminin dokusunu yansıtacak renkler, desenler ve dokularla balkonlarınıza muhteşem bir bakış açısı kazandırabilirsiniz.

İster balkonlar için özel olarak üretilen dış mekan mobilyaları ister paletlerden evde kendiniz yapabileceğiniz oturma alanlarıyla balkonlarınıza kişisel zevklerinizi yansıtabilirsiniz. Öte yandan yalnızca büyük minder ve puflar kullanarak da güzel bir oturma alanı inşa edebilirsiniz.

Balkona uygun bir oturma alanı oluşturduktan hemen sonra ev tekstil ürünleriyle yaz balkon dekorasyonunu yakalamak oldukça kolay. İlk olarak sarı, pembe ve kırmızı gibi canlı renklerde kırlentler kullanabilir ya da deniz ve çiçek temalı desenlere yer verebilirsiniz.

Balkonları hava karardıktan sonra dahi şık ve göz alıcı bir görünüme kavuşturan aydınlatmaları doğru ve ölçülü bir şekilde kullanırsanız misafirlerinizi evinize hayran bırakabilirsiniz. Bu noktada led ışıkları mobilyaların çevrelerinde ya da tavanda tercih ederek loş bir ambiyans elde edebilirsiniz.

Ayrıca hem aydınlatma hem de mis gibi bir koku için blok mumlarla zeminlere ışıltı katabilirsiniz. Bunun için büyük fenerler alarak şıklığı vurgulayabilirsiniz.

Eğer balkonunuz ufak ve dar boyutlardaysa aksesuarlarınızı duvarlarda kullanabilirsiniz. Oturma grubunuzu yerleştireceğiniz duvarın arka kısmında tekli raflara yer vererek çeşit çeşit biblo, vazo ve fenerler tercih edebilirsiniz.

Duvarlarda yalnızca raf değil aynı zamanda tablo, çerçeve ve ayna gibi dekoratif ürünlere de yer verebilirsiniz. Hatta son dönemlerde oldukça moda olan hasır ve makrome detaylar duvarlarınıza şıklık katabilir.

Alışılmışın dışında bir balkon dekorasyonuna sahip olmak isterseniz size son önerimiz hamaklar olacaktır! Balkonunuzda yeterince alan varsa hamak kurarak güzel bir dinlenme köşesine sahip olabilir ve çeşitli aksesuarlarla zengin bir görünüm yakalayabilirsiniz.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin