meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Banyolarda Duşakabin mi Küvet mi Kullanılmalıdır?

Banyoların vazgeçilmezi olan duşakabin ve küvet arasında seçim yaparken bazen karar vermekte zorlanıyorsunuz. Her ikisinin de olumlu ve olumsuz yönlerini göz önünde bulundurarak banyonuz için en iyi seçeneği seçmek aslında çok kolay. Peki

AKTUEL 10.03.2023 17:19:02 0
Banyolarda Duşakabin mi Küvet mi Kullanılmalıdır?

Ev dekorasyonunda önemli bir yer edinen banyoların ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirlemek kimi zaman zor görünebilir. Sabahları hazırlık sürecimize eşlik eden banyolar, gün sonunda yorgunluğumuzu atmak için en çok kullandığımız alanların başında geliyor. Kişiye özel bir alan olan banyolarda hem fonksiyonel hem de estetik seçimler yapmaya özen gösteriyoruz. Son zamanlarda banyo dekorasyonunda en sık sorulan sorulardan biri de; Duşakabin mi küvet mi tercih edilmeli? Bu soruya cevap verebilmek için göz önüne almanız gereken bazı faktörler var. Gelin, banyo dekorasyonunun olmazsa olmazı duşabin ve küvet seçimi hakkında dikkat edilmesi gerekenlere birlikte bakalım.

BANYOLARDA DUŞAKABİN KULLANMANIN AVANTAJLARI 

Banyo dekorasyonunda duşakabin tercih edilmesinin en önemli sebebi aslında banyoların boyutundan kaynaklanmaktır. Duşakabinler, dikey yapılı tasarımlar olduğu için ufak boyutlu banyolarda çok fazla yer kaplamaz. Özellikle şeffaf camlı ve çerçevesiz duşakabinler, ferah ve bütünlüğün ön planda olduğu bir görünüm oluşturmanıza yardımcı olabilir. 

Yoğun tempolu bir hayatınız varsa duşakabin hızlı bir duş için en iyi seçim olacaktır. Eğer banyolarınızda duşakabin tercih ederseniz; sabah işe gitmek için uyandığınızda pratik bir şekilde duş alabilir ve hemen hazırlanabilirsiniz. 

Temizlik yapmak için çok uzun saatler ayıramıyorsanız seçiminizde duşakabine artı koymanızı tavsiye ederiz. Çünkü duşakabinlerin temizliği küvetlere oranla daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Öte yandan duşakabine kullanılan cam ve plastik çerçeve siz duş alırken dışarıya su sıçramasına engel olmaktadır. Özellikle çocuğunuz varsa ve yerlere su sıçramamasını istiyorsanız duşakabinler tam da size göre!

Duşakabinlerin bir diğer olumlu yönü ise küvetlere oranla daha az miktarda su tüketmeyi hedeflemektedir. Su kaynaklarını dikkatli bir şekilde kullanmak ve su faturasına yansıyacak korkunç rakamları engellemek için duşakabine şans verebilirsiniz. 

Soğuk kış günlerinde adeta bir kahraman görevi üstlenen duşakabinler, kapaklarını kapattıktan sonra içeride oluşan buhar etkisiyle alanın sıcak kalmasını sağlar. Bundan dolayı soğuk günlerde hasta olma riskinizi en aza indirebilirsiniz. Öte yandan yaz günlerine merhaba dediğimiz şu zamanlarda da duşakabinleri tercih ederek soğuk suyun ferahlatıcı etkisini daha kalıcı kılabilirsiniz. 

BANYOLARDA KÜVET KULLANMANIN AVANTAJLARI 

Geniş boyutlarda bir banyoya sahipseniz gönül rahatlığıyla küvet kullanıma yer ayırabilirsiniz. Aynı zamanda küvetlerin eni duş teknelerine oranla daha dar bir yapıda olduğundan dolayı alanın daha ferah ve geniş görünmesine olanak tanımaktadır. 

Yorucu bir günün ardından sıcacık su ile doldurulmuş küvetlerin içerisinde dinlenmek tüm stresinizi bir anda alabilir. Oldukça keyifli bir kullanıma sahip olan küvetler, dekorasyonda da şık bir tasarımın temsilcisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Küçük çocukların banyo yapması uzun ve zor bir iş olarak karşımıza çıkabilir. Eğer banyolarınızda küvet tercih ederseniz çocuklarınız için banyo sürecini bir oyuna dönüştürebilirsiniz. Hem çocuklarınız için eğlenceli dakikalar oluşturabilir hem de duş almasını sağlayabilirsiniz.

Küvet kullanımı duşakabinlere oranla sağlık için daha faydalıdır. Özellikle bel problemi ve diyabet için sıcak suyun içerisinde banyo yapmak kasların gevşemesinde etkili bir yöntemdir. Kan şekerini düşürmek için de pozitif bir etki oluşturan küvetler cilt sağlığı için de yaşlanmayı geciktirir. 

Küvet fiyatları duşakabine oranla daha yüksek olmakla beraber; konforunuzun bütçenizden daha ön planda olduğunu düşünüyorsanız küvet kullanmanızı tavsiye ederiz!


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin