Tarih: 19.06.2023 14:11

Başkan Derman: Emeklilerin Unutulmaması Gerekiyor

Facebook Twitter Linked-in

Rize Emekliler Derneği Başkanı Recep Ali Derman, asgari ücret düzenlemesiyle birlikte emekli maaşlarının da düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Derman, asgari ücretin yeniden düzenleneceği haberlerini paylaşarak, emeklilerin de aynı oranda zam alması gerektiğini belirtti.

Asgari ücret komisyonunun toplandığını ve asgari ücretin yükseltileceğini açıklayan Rize Emekliler Derneği Başkanı Recep Ali Derman, 'En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında seyir etmekte. Emeklilerimiz, her gün yapılan zamlarla birlikte zorlanmakta ve alım gücü azalmaktadır. Türkiye Emekliler Derneği tarafından emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesi talep edildi. Ancak, maalesef bu talep karşılanamadı' şeklinde konuştu.

Derman, asgari ücretin altında emekli maaşı alanların alım gücünün her geçen gün azaldığına dikkat çekerek, 'Emeklilerimiz yaşam koşullarına göre en az asgari ücret düzeyinde zam almalı. Gündemde olan kira kanunu, ticaret kanunu ve hal kanunu mutlaka çıkmalı. Gelişi güzel fiyatlar, tüketicileri zorlamaktadır. Aynı ürünü ayrı mağazalarda ayrı ayrı fiyatlarda görmekteyiz. Hükümetin bu konuda tedbirler alması gerekiyor' dedi.

Emekliler Derneği Başkanı Recep Ali Derman, halkın alım gücünün gittikçe azaldığını dile getirerek, 'Asgari ücret komisyonunda işçilerin asgari ücreti konuşulmakta. Emekliler olarak, yıllarını çalışma hayatı içinde geçiren emeklilerimizin de günün koşullarına göre zam almasını bekliyoruz' şeklinde açıklamalarını tamamladı.

HABER: OSMAN KAPTAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —