meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Başkan Murat Zorluoğlu Söğütlü-Yıldızlı Atık Su Terfili Projesi’ni inceledi

Yomra’dan Akçaabat’a sahil düzenleme sözü verdi

20.06.2023 09:42:09 0
Başkan Murat Zorluoğlu Söğütlü-Yıldızlı Atık Su Terfili Projesi’ni inceledi

SÖĞÜTLÜ, Yıldızlı Atık Su Terfili ve Cazibeli Hatlar Projesi inşaat alanında basınla bir araya gelen Başkan Murat Zorluoğlu, Trabzon’da yapılan projeler tamamlandığında örnek gösterilen Samsun ve Ordu sahillerinden daha güzel sahil hattına sahip olunacağını vurguladı. Başkan Murat Zorluoğlu, Yomra’dan Akçaabat’a kadar olan sahil bölümü için çalışmalar yapıldığını belirtti. Söğütlü-Yıldızlı sahilinin Trabzon’un en güzel kumuna sahip olduğunu dile getiren Zorluoğlu, “Sadece orasıyla sınırlı değil. İlk etapta Yomra'dan Akçaabat'a kadar sahil alanını bütünüyle birleştirip Trabzon'u tam anlamıyla bir deniz şehri haline getirmek istiyoruz.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoluoğlu ve TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, TİSKİ Akçaabat, Söğütlü, Yıldızlı Atık Su Terfili ve Cazibeli Hatlar Projesi inşaat alanında ve Akçaabat Aydınköy Mahallesi’ndeki Ortaköy Grup İçme Suyu Şebekesi İkmal inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Zorlu ve Müdür Tekataş’a Akçaabat Belediye Başkanı Soman Nuri Ekim, Trabzon Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ve TİSKİ Yetkilileri eşlik etti.

İlk olarak TİSKİ Akçaabat, Söğütlü, Yıldızlı Atık Su Terfili ve Cazibeli Hatlar Projesi inşaat alanında basınla bir araya gelen Başkan Murat Zorluoğlu, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’tan projenin detayları hakkında bilgi aldı. Daha sonra basına açıklamalarda bulunan Başkan Murat Zorluoğlu, Trabzon’da sahil anlamında ciddi çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Mayıs ayında hizmete açılan Ganita-Faroz sahil hattını örnek gösteren Başkan Zorluoğlu, “Sahilleri çok önemsiyoruz. Ganita-Faroz’da sahil düzenlemesini yaptık. Ganita- Faroz bu yaza damgasını vuracak. Sahil düzenlemelerimiz bundan ibaret değil. Beşirli dolgu alanının en batısında yani stadyuma yakın olan bölgesindeki alanda tesviye çalışmalarımız başladı. Burada ilk etapta 250 dönümlük bir alanda tahkimat da tamamlanmıştı. İnşallah o alanı tesviye edip sonra da yatırımcılara sunacağız. Ve orada yepyeni bir yaşam alanı oluşacak. Yeme içme mekanlarıyla, dinlenme, eğlenme mekanlarıyla, küçük küçük ticari yapılarıyla, büyük bir lunapark hedefimiz var. Beşirli Dolgu Alanı'nın Trabzon için bambaşka bir cazibe merkezi haline getireceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘SAMSUN VE ORDU SAHİLLERİNDEN DAHA GÜZEL OLACAK’

Trabzon’da yapılan projeler tamamlandığında örnek gösterilen Samsun ve Ordu sahillerinden daha güzel sahil hattına sahip olacağını vurgulayan Başkan Murat Zorluoğlu, Yomra’dan Akçaabat’a kadar olan sahil bölümü için çalışmalar yapıldığını belirtti. Söğütlü-Yıldızlı sahilinin Trabzon’un en güzel kumuna sahip olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Sadece orasıyla sınırlı değil. İlk etapta Yomra'dan Akçaabat'a kadar sahil alanını bütünüyle birleştirip Trabzon'un tam anlamıyla bir deniz şehri haline getirmek istiyoruz. Söğütlü’den Yıldızlı'ya kadar olan sahil kesiminde 4 buçuk kilometrelik bir alanda çalışmalarına başladık. Önce altyapısını yapıyoruz, bir taraftan da yolu oluşturuyoruz. Projenin bütçesi kısmen hazır. Bazen Samsun ve Ordu örnek veriliyor. Burası tamamlandığında oradan çok daha güzel olacak. Bunun ilk sinyalini Ganita’da verdik. Şehrimiz için, şehrimizin turizmi için, şehrimizin ticareti için ve burada yaşayan insanlarımız için çok daha yaşanabilir, denize çok kolay ulaşılabilir, denizden her türlü faydalanabilecek bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Söğütlü Yıldızlı sahili Trabzon'un hiç tereddütsüz, en güzel kumuna ve plajlarına sahip alanlar. Buraları hassasiyetle ve itinayla düzenleyeceğiz. Bu yönde çabalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Çok uzun olmayan bir gelecekte inşallah hedefimize ulaşacağız.” diye konuştu.

‘YAĞAN YAĞMURLAR ARTIK TRABZON’U ETKİLEMİYOR’

Trabzon’a altyapı anlamında ciddi yatırımlar yapıldığına işaret eden Başkan Zorluoğlu, bu yatırımlar neticesinde Trabzon’da etkili olan şiddetli yağışların ciddi sorunlara neden olmadığını belirtti. Diğer şehirlerde yaşanan su baskını olaylarının Trabzon’da çok az yaşandığını ve bunun nedeninin yapılan altyapı çalışmaları olduğunu kaydeden Başkan, “Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü olarak şehrimizin neredeyse tamamında 4 seneden bu tarafa çok önemli altyapı çalışmaları yapıyoruz. Bunların en başta geleni Ortahisar'da yaptığımız büyük altyapı projesidir. Ortahisar'da çok uzun yıllardan bu tarafa kullanılan ve artık sağlık açısından da sıkıntılı olduğunu değerlendirdiğimiz içme suyu altyapısının neredeyse tamamını değiştiriyoruz. Burada şu ana kadar 350 kilometrenin üzerine çıktık. Bu yıl sonuna geldiğimizde aşağı yukarı bu altyapı projesi Ortahisar'da tamamlanmış olacak. Sadece içme suyu değil kanalizasyon, yağmur suyu, telekomünikasyon altyapısı ve doğal gaz konusunu da aynı anda çözme noktasında çok önemli çalışmalar yaptık. Trabzon'un merkezinin çok uzun yıllar altyapı ihtiyacı olmayacak şekilde bir çalışma, bir gayret ortaya koyduk. Yıl sonunda büyük oranda tamamlanmış olacak. Geçtiğimiz günlerde çok yoğun yağmurlar yağdı Trabzon'da. Yaptığımız altyapı çalışmaları ve özellikle yağmur suyu kanalları sayesinde Trabzon'da öyle başka bazı şehirlerde gördüğümüz şekilde bir su basması, yolların göle dönmesi, dükkanların suyla dolması gibi sorunları yaşamadık. Çok cüzi, çok istisna yerlerde bununla karşılaştık. Elbette bu Trabzon'da hiç olmaz, tamamen çözdük anlamında söylemiyoruz, ihtiyatlı olmak lazım ama çok büyük altyapı yatırımı yaptık. Bunun da meyvelerini, hep beraber topluyoruz. Yaptığımız çalışmalar sağlıklı bir içme suyu imkanı sağlıyor. Göreve ilk geldiğimizde yüzde 60’ların üzerinde olan kayıp kaçak oranını yüzde 40’ın altına çektik. Bu proje tamamlandığında yüzde 30’un da altına çekerek kayıp kaçak oranını ulusal ortalamaya getireceğiz.” açıklamasında bulundu.

“AKÇAABAT ORTAKÖY GRUP İÇME SUYU ŞEBEKE İNŞAATI TALİHSİZ BİR YATIRIM”

Akçaabat Ortaköy Grup İçme Suyu Şebeke İnşaatının talihsiz bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Zorluoğlu, ihale sürecinde sıkıntı yaşandığını ve uzun süredir projenin ilerleyemediğini belirtti. Projenin Vanlı bir firma olan Fazıloğlu İnşaat’a ihale edilmesinin ardından çalışmalara hızlı bir şekilde başlandığını söyleyen Başkan, “Çok büyük yatırımlar çok ciddi, çok maliyetli yatırımlar yaptık. Bunlar tamamlandığında artık Trabzon'un nüfusunun yüzde doksanından fazlasına arıtılmış su verme imkanımız olacak. Daha sonra şebekelere sıra gelecek. Değişmesi gereken şebekeler de zaman içerisinde bir program dahilinde değişecek. Buradaki Akçaabat Ortaköy Grup İçme Suyu Şebeke İnşaatı biraz talihsiz bir yatırımımız. Epey zamandır iade ettik, yüklenicisi aldı, tasfiye oldu vesaire derken çok uzadı. Nihayetinde yine bir açık ihale neticesinde Fazıloğlu İnşaat buraya başladı. Belli bir mesafe kat etti. Hızla süratle devam ediyoruz. Bu işi de tamamladığımızda, sadece Akçaabat'ta 500 kilometrenin üzerinde içme suyu hattı gerçekleştirilmiş olacak. Bu gerçekten Akçaabat'a verdiğimiz önemin de bir başka göstergesidir. Akçaabat'ımız şehrimizin metropol bir ilçesidir. Artık Trabzon'la bütünleşti ve Akçaabat'ımızı da güzelleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

7 KAYNAKTAN 19 MAHALLEYE SU VERİLECEK

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Akçaabat Aydınköy Mahallesi’ndeki Ortaköy Grup İçme Suyu Şebekesi İkmal inşaat alanında açıklamalarda bulundu. Projenin 2024’ün Eylül ayında tamamlanacağını söyleyen Müdür Ali Tekataş, “Ortaköy işi birkaç şanssız ihaleden sonra nihai olarak 2023’ün birinci ayında ihale edilerek Fazıloğlu İnşaat yükleniminde çalışmalara başladı. 100 milyon liralık bir bütçe ile 7 kaynaktan sağlanan suyun 19 mahallemizde toplam 15 bin 342 sayıda insanımıza hizmet edeceği bir iştir. Bu iş başlı başına sadece kendisi 230 kilometrelik bir iş ve işin bitiş tarihi 2024’ün dokuzuncu ayı. Hakikaten çok zor şartlarda devam eden bir çalışma. Bu işin kapsamında 2 adet de 50 metreküplük depo yapıyoruz. Bir önceki ihalemizde yaklaşık 58 kilometre imalat yapılmıştı. Yeni alan firmamız kısa sürede hızlı çalışarak 23 kilometrelik bir imalatı gerçekleştirdi.  Bu iş bittiğinde Adacık, Ağaçlı, Aydınköy, Bozdağ, Çamlıca, Çamlıdere, Çilekli, Darıca, Fıstıklı, Gümüşlü, Kaleönü Karaçayır, Kavaklı, Kemaliye, Meşeli, Ortaköy, Sertkaya, Yeşiltepe ve Zaferli gibi çok geniş bir alandaki içme suyu sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret