Tarih: 13.05.2024 16:50

Başkan Ekim'den Engelliler Haftası Mesajı: Engelleri Birlikte Aşıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Ekim, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsal hayatta daha etkin bir rol almalarını sağlamak adına yapılan çalışmalara vurgu yaparak, engellilere karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

Başkan Ekim'in mesajında, "Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları toplumsal hayatta daha etkin ve verimli kılmak adına her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan önemli bir farkındalık haftasıdır." ifadelerine yer verdi. Ekim, engelli bireylerin başarılarının takdire şayan olduğunu belirtirken, herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, engellilere karşı duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

Başkan Ekim, belediyenin ve hükümetin engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini karşılamak adına önemli çalışmalar yaptığını aktardı. Engelli vatandaşların günlük yaşamda rahatlıkla yer alabilmeleri için engelsiz parklar oluşturulduğunu ve akülü, tekerlekli sandalye gibi desteklerin sağlandığını belirtti. Ayrıca, engelli hemşehrilerin sosyal hayatlarını kolaylaştırmak adına yeni projelerin hayata geçirileceğini ifade etti.

Başkan Ekim, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: "Unutmayalım ki en büyük engel sevgisizliktir. Engelliler Haftası'nın, engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların her an yanında olan kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —