Tarih: 19.08.2024 09:18

Başkan Erdem: “Birliktelik Ruhu Boğa Güreşleriyle Yaşatılıyor”

Facebook Twitter Linked-in

Artvin’de bu yıl 8.si düzenlenen Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası, Boğacılar Spor Kulübü’nün organizasyonuyla gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar ve izleyiciler yoğun ilgi gösterdi. Şampiyonada 52 boğa kıyasıya mücadele etti.

Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, organizasyona katılarak, etkinliğin önemine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Erdem, konuşmasında, “Güzel bir festival yaşanıyor. Burada farklılıklar değil, birliktelik var. Finalde kaybeden boğa sahibi, şampiyonu tebrik etti. Bu tür kültürel organizasyonlar, hayatın zorluklarından uzaklaşıp gülümseyebilmek için çok önemlidir,” dedi. Başkan Erdem, ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlere, bu kültürü yaşatan organizatörlere ve Artvin Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Etkinlik sonunda Başkan Erdem, Artvin Belediye Başkanlığı Kupası Pehlivanlar Küçük Başaltı Kategorisi'nde dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. Şampiyona, Artvin'in kültürel zenginliğini yaşatan ve tanıtan önemli bir organizasyon olarak hafızalarda yer etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —