Tarih: 20.07.2024 11:49

Başkan Genç, Erdoğan’ın Davetiyle KKTC’de

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giderek Barış Harekatı'nın 50. yılı kutlamalarına katılacak.

KKTC’de düzenlenecek etkinlikler, Türk milletinin Kıbrıs Türk halkına olan desteğini ve bağlılığını simgeleyecek. Başkan Genç, etkinlik kapsamında bando, mehteran konserleri, spor müsabakaları, konferanslar, seminerler, sempozyumlar ve makale yarışmalarının yer alacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek geçit törenleri ve Türk Yıldızları ile SOLOTÜRK ekiplerinin gösteri uçuşları da programda yer alacak.

Başkan Genç, etkinliğe katılmanın gururunu ve heyecanını yaşadığını ifade etti. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle KKTC’ye giderek, Barış Harekatı'nın 50. yılı kutlamalarına katılmaktan büyük onur duyuyorum,” diyen Başkan Genç, şunları ekledi: “Bu özel ve anlamlı etkinlik, Türk milletinin Kıbrıs Türk halkına olan desteğinin ve bağlılığının en güzel göstergesidir. Barış Harekatı, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve güvenliği için atılmış tarihi bir adımdır. 50 yıl önce verilen bu mücadeleyi ve kahramanlıkları anmak, gelecek nesillere aktarmak adına büyük önem taşımaktadır. Barış Harekatı'nda şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle, Barış Harekatı'nın 50. Yılı kutlama programına bizleri de dahil eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —