Tarih: 27.08.2024 14:33

Başkan Genç: Modern Havalimanı Turizme Büyük Katkı Sağlayacak

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Havalimanı'nın yeni hizmet binaları ve bağlantı yollarının açılış töreni, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in önderliğinde gerçekleştirildi. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Turizme Büyük Katkı Sağlayacak”

Açılışta konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un turizm potansiyeline vurgu yaparak, modern havalimanının şehir için büyük bir avantaj sağlayacağını belirtti. Genç, “Şehrimizi diğer güzellikleriyle tanıtmak ve turistleri ağırlamak için büyük bir adım attık. Geçen yıl Trabzon’da konaklayan turist sayısı 1 milyon 319 bin. Şimdi bu sayıyı artırmak için Körfez, Suudi Arabistan, Kafkas ülkeleri ve Avrupa'dan gelen turistleri şehrimize taşımayı hedefliyoruz” dedi.

“Yeni Yapılar ve İyileştirmeler”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nın tarihine ve gelişimine değinerek, yeni yapıların ve bağlantı yollarının modern mimarilerle donatıldığını ve yolcu konforunun artırıldığını ifade etti. Uraloğlu, “Yeni yapılarımızla yolcularımızın bekleme sürelerini keyifli hale getireceğiz ve seyahat deneyimlerini en üst seviyeye çıkaracağız” dedi.

“Yatırım ve Destekler”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, hava yolunun turizm üzerindeki önemine dikkat çekerek, Trabzon’a 2002-2024 yılları arasında 528 milyon lira destek verdiklerini belirtti. Ersoy, Trabzon'un turizmde hak ettiği değeri göreceğini vurguladı.

“Yeni Havalimanı Planları”

Bakan Uraloğlu, mevcut havalimanının pist uzunluğunun yetersiz kalabileceğini belirterek, kuzeyde yeni bir havalimanı inşa edeceklerini açıkladı. Yeni pist ve terminalin yapılacağı yerin Trabzonspor Tesisleri’ni de koruyacak şekilde planlandığını ifade etti.

“Turizm İçin Önemli Bir Adım”

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, havaalanlarının turizmin olmazsa olmaz bir parçası olduğunu belirterek, projeye emeği geçen herkese teşekkür etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise, projeyi AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın başarısı olarak nitelendirdi.

“Trabzon’un Yükselen Yıldızı”

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Trabzon Havalimanı’nın Türkiye'nin en yoğun havalimanlarından biri olduğunu belirterek, daha büyük projeler için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Trabzon Havalimanı'nın yeni hizmet binaları ve bağlantı yolları, şehre olan katkılarını artırırken, turistlerin şehri daha konforlu bir şekilde keşfetmelerine olanak tanıyacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —