Tarih: 10.09.2024 10:12

Başkan Genç Zigetvar’da: Türk-Macar Dostluğu Yeni Bir Dönemde

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un kardeş şehirlerinden Macaristan'ın Zigetvar Belediyesi’ni ziyaret etti. Zigetvar Belediye Başkanı Peter Vass ile gerçekleştirilen görüşmede, iki şehir arasında iş birliğinin daha da güçlendirileceği vurgulandı.

Zigetvar'da düzenlenen Kanuni Sultan Süleyman Han anma törenine katılan Başkan Genç, törenin ardından Zigetvar Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Peter Vass ile bir araya geldi. Başkan Genç, Zigetvar'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kanuni Sultan Süleyman Han anma törenine katılmak bizim için büyük bir onurdu. Zigetvar Belediye Başkanı Peter Vass’ın misafirperverliği ve sıcak ilgisi bizi son derece memnun etti. Burada çok güzel ağırlandık. Zigetvar Belediyesi’ne ve Başkan Vass’a bu nazik ev sahiplikleri için yürekten teşekkür ediyorum. Türk-Macar kardeşliği, tarihi bağlarımızın derinliğinden ve ortak kültürümüzden güç alıyor. Bu dostluk köprüsünü her geçen gün daha da sağlamlaştırmak için karşılıklı iş birliği içerisinde olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Genç, uluslararası sistemin eksikliklerine de dikkat çekerek, “Uluslararası sistem dünyanın yükünü kaldıramıyor. Birleşmiş Milletler şu anda işlevini yerine getiremiyor. Dolayısıyla doğruları uluslararası arenalarda söyleyen ülkelerden bir tanesinin de kardeş ülke Macaristan olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Zigetvar Belediye Başkanı Peter Vass ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Macar ve Türk halkları arasında tarihsel bir bağ ve derin bir dostluk var. Bu kardeşlik, sadece geçmişte kalmayıp, gelecekte de iş birliğimizi güçlendirecek bir temel oluşturuyor. Zigetvar ve Trabzon belediyeleri arasında kurulacak köprüler, bu dostluğu daha da ileri taşıyacak” dedi.

Ziyaret sırasında Başkan Genç, meslektaşı Peter Vass’a Trabzonspor forması hediye etti. Ayrıca, Zigetvar’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle yapılması planlanan park alanında incelemelerde bulunan Başkan Genç, “Bu çalışmalar, tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması açısından büyük bir öneme sahip” değerlendirmesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —