Tarih: 05.08.2024 17:10

Başkan Kaya, Çağlayan Şelale Projesi’ni Tanıttı

Facebook Twitter Linked-in

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Özbirlik mahallesinde bulunan ve bugüne kadar keşfedilmemiş olan Çağlayan Şelalesi Projesi’ni kamuoyuyla paylaştı. Başkan Kaya, Trabzon turizmine önemli bir katkı sağlayacak olan projenin bir yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti ve yıllık 250-300 bin ziyaretçi hedeflediklerini ifade etti.

Projenin tanıtım toplantısına, Başkan Kaya’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, ORBEL Genel Müdürü, CHP Ortahisar İlçe Başkanı, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

“Ortahisar İçin Neler Yapabiliriz?”

Toplantıda konuşan Başkan Kaya, Ortahisar’ın çeşitli noktalarını gezerek projeler geliştirdiklerini vurguladı. Seçim öncesi vaatlerinden biri olan doğal güzellikleri ortaya çıkarmak için bu projeyi başlattıklarını belirten Kaya, “İlk ziyaretimizde bu doğal güzelliği gördüğümüzde şaşkınlık yaşadım. Bugün bu cennet köşesini Trabzon turizmine kazandırmak için önemli bir adım atıyoruz” dedi.

“Şelale Türkiye’nin Sayılı Şelalelerinden”

Çağlayan Şelalesi’nin Türkiye’nin sayılı şelalelerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Kaya, yerinde yapılan incelemelerde şelalenin debisinin ve yüksekliğinin etkileyici olduğunu belirtti. “Bu bölgedeki diğer şelalelerden çok daha yüksek bir düşüşe sahip ve Karadeniz Bölgesi’nde benzeri yok” dedi.

“Trabzon’a Büyük Katkı Sağlayacak”

Proje kapsamında şelalenin etrafında sosyal tesisler, ahşap yürüyüş yolları, seyir terasları ve bir gölet oluşturulacağını açıklayan Kaya, “Burada yıllık 250 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Doğayı bozmadan, tertemiz bir ortamda insanların huzur içinde vakit geçirebileceği bir alan oluşturuyoruz” dedi.

“Engelleri Aşarak Projeyi Tamamlayacağız”

Başkan Kaya, projede bazı engellerle karşılaştıklarını ancak bu engelleri aşmak için mücadele ettiklerini belirtti. “Orman izinleri ve kentsel dönüşüm projelerinde bazı sorunlar yaşıyoruz. Ancak bu engelleri aşarak projeyi bir yıl içinde tamamlayıp Trabzon’a kazandıracağız” dedi.

“Siyasi Ayrım Yapmaksızın Destek Bekliyoruz”

Projenin siyasi ayrım gözetmeden tüm paydaşların desteğiyle gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Kaya, “Şelale projemizin başarılı olması için iktidar ve muhalefet fark etmeksizin herkesin desteklerini bekliyoruz. Trabzon için ortak bir çalışma yürütmeliyiz” diye konuştu.

Çağlayan Şelalesi, tamamlandığında Trabzon’un önemli turizm destinasyonlarından biri olmayı hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —