Tarih: 30.08.2024 10:52

Başkan Kaya'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı: "Zafer, Türk Milletinin Kararlılığının Temsilidir"

Facebook Twitter Linked-in

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, 30 Ağustos'un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı.

Başkan Kaya, mesajında, “30 Ağustos, bu toprakların dünya var oldukça Türk vatanı olarak kalacağının ve Türk Milletinin esareti asla kabul etmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği gündür” ifadelerine yer verdi. Kaya, “Bundan 102 yıl önce Büyük Taarruz ile atılan ilk adım büyük bir zaferle sonuçlanmış ve Sevr paçavrası paramparça edilerek Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır” dedi.

Başkan Kaya, 30 Ağustos’un Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. “1919’un 19 Mayıs’ında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılan bağımsızlık ateşi, verilen zorlu mücadelelerin sonucunda 30 Ağustos’ta Büyük Zaferle taçlanmıştır,” diyen Kaya, devamında şu sözleri ekledi:

“30 Ağustos; bu toprakların Türk vatanı olarak kalacağının ve Türk Milletinin esareti asla kabul etmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği gündür. 30 Ağustos; Türk Milletine zorla kabul ettirilmek istenen Sevr paçavrasının paramparça edilerek Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. 30 Ağustos; dünya tarihindeki en haklı savaşlardan birinin kazanıldığı gündür. İmkânsızlıklar içindeki milletimizin ‘Ya istiklâl, ya ölüm’ parolasıyla emperyalizme diz çöktürerek yaktığı bu bağımsızlık ateşi, sömürgeci devletlerin boyunduruğu altında yaşayan mazlum milletlere de örnek olmuş, dünya tarihinin yeniden yazılmasını sağlamıştır.”

Başkan Kaya, 102 yıl önce Dumlupınar’da yakılan meşalenin yolumuzu aydınlatmaya devam ettiğini belirterek, “Cumhuriyetimizin yılmaz bekçisi olan Türk Milleti, ‘Büyük zaferler, yalnızca büyük milletler tarafından kazanılabilir’ diyen Ata’sının açtığı yolda hiç durmadan yürüyecek, yine O’nun ifadesiyle ‘Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığı askeri zaferlerden sonra; kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edecektir.’ Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun,” ifadelerini kullandı.

Ortahisar Belediyesi, Başkan Kaya’nın mesajını yayımlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşku ve gurur içinde kutladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —