Tarih: 20.07.2023 14:08

Başkan Metin: Belediye Meclis Üyesinin Darp Edilmesi, Masaya Oturma Durumunu Yok Etti

Facebook Twitter Linked-in

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Belediye Meclis üyesi A.Ö.'nün şehir içi ulaşıma zam talebi için Rize Şehiriçi Minibüs Kooperatifi Başkanı tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Metin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, darp edilen meclis üyesinin bir daha masaya oturma durumunu yok ettiğini belirtti.

Olayın detaylarını paylaşan Başkan Metin, ilgili kooperatif başkanının belediyeye Cuma günü gelerek ileri geri konuşmalar yaptığını, toplantı sırasında dışarı çıktığını ve meclis üyesi A.Ö.'ye saldırdığını aktardı. Kooperatif başkanının talebinin hemen karşılanmasını istediğini söyleyen Başkan Metin, "Biz bittik, biz öldük" gibi ifadeler kullanarak agresif davrandığını belirtti.

Başkan Metin, olayın ardından kooperatif başkanının barışmak ve konuşarak çözmek istediğini dile getirdiğini ancak aniden saldırıya geçtiğini ifade etti. Meclis üyesinin darp edildiğini ve durumun güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini vurgulayan Metin, arkadaşlarının hukuki süreci takip edeceğini belirtti.

Olayın ardından Başkan Metin, şiddet içeren davranışların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Bu arkadaşımız bir daha bizimle masaya oturma durumunu yok etti. Biz arkadaşlarımızdan olayı dinledik. Kamera kayıtlarını da izledik. Onların kendi kurgusuna göre işte, onu benden alacaklar gibisinden dediler. Kimseden bir şey alındığı yok. O zam zaten verilecekti. Şimdi ise bu süreci uzatmış oldular" şeklinde konuştu.

Başkan Rahmi Metin, olayın ardından meclis üyesinin katılımıyla yapılacak toplantılara katılmama kararı aldıklarını belirterek, şiddetin ve saldırganlığın her türlüsünü reddettiklerini vurguladı.

Olayla ilgili hukuki sürecin devam edeceği ve sorumluların adalete teslim edileceği belirtilirken, Rize Belediyesi'nin gelecekte benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacağı ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —