Tarih: 18.10.2024 11:54

Başkan Sekmen: “Kardeş Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü’nü Kutluyoruz!”

Facebook Twitter Linked-in

Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bir mesaj yayınlayarak kardeş ülkenin özgürlüğünü ve bağımsızlık ruhunu kutladı. Başkan Sekmen, “Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Kardeş ülke Azerbaycan ile aramızdaki ‘Tek millet, iki devlet’ anlayışı, bağımsızlık ruhunun ve kardeşlik bağlarımızın en güçlü ifadesidir” dedi.

Mesajında Azerbaycan’ın özgürlüğe kavuşmasının getirdiği gururu paylaştığını belirten Sekmen, “Bugün, Azerbaycan’ın özgürlüğe kavuşmasının gururunu birlikte yaşıyoruz. Ortak tarihimizle perçinlenen bu kardeşliğin, ebediyete kadar süreceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ın geleceğine güvenle ilerleyişinin bir simgesi olan bu anlamlı günde, Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olacağına vurgu yapan Sekmen, “Bizler de her zaman kardeşlerimizin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesi ve bu süreçteki gelişmeler, iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine katkı sağlıyor. Başkan Sekmen’in mesajı, Erzurum’da yaşayan Azerbaycanlılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —