Tarih: 10.11.2023 16:52

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, 10 Kasım Sergisiyle Anılarına Saygı Durdu

Facebook Twitter Linked-in

Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve TÜRKAV Bayburt İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen etkinlik, şehirdeki önemli isimleri bir araya getirdi.

Başkan Pekmezci, sergi boyunca Atatürk'ün hayatından kesitleri inceledi ve Cumhuriyetimizin kurucusuna olan özlemlerini dile getirdi. Sergi, 10 Kasım temasıyla hazırlanan özel fotoğraflarla Atatürk'ün liderliği ve devrimlerine odaklandı.

Sergide Başkan Pekmezci'ye eşlik eden isimler arasında Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkan Vekili Mehmet Salih Turan ve TÜRKAV Bayburt İl Temsilcisi ile Türk Kamu - Sen Bayburt İl Başkanı Ahmet Çalışkan yer aldı. Bir araya gelen isimler, Atatürk'ün mirasını yaşatma ve genç nesillere aktarma konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Başkan Pekmezci, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin önderi olarak tarihe damgasını vurmuş büyük bir liderdir. Onun ilke ve devrimleri, bugün de milletimizin yönünü belirlemeye devam etmektedir. 10 Kasım gibi özel bir günü, bu anlamlı sergiyle anmak, Atatürk'ün bizlere bıraktığı mirası daha yakından anlamamıza vesile oldu" dedi.

Etkinlik, şehirdeki vatandaşlar tarafından da yoğun ilgiyle karşılandı. Katılımcılar, Atatürk'ün yaşamına dair bilgileri içeren sergiyi gezip, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesine ve Cumhuriyet'in kuruluşuna dair duygusal anlar yaşadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —