Tarih: 19.10.2023 13:22

Bayburt Üniversitesi'nin 15. Yıl Etkinliklerinde Geleneksel Atlı Cirit Gösterisi Büyüledi

Facebook Twitter Linked-in

Tarihi mirası modern zamanlara taşımak amacıyla düzenlenen etkinliklerin ana teması tarihsel mirası vurgulamak oldu.

Geleneksel Atlı Cirit Gösterisi ve 6. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ödül Töreni İlgi Odağı Oldu

Etkinliklerin bu özel gününde, Geleneksel Atlı Cirit Gösterisi ve 6. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ödül Töreni, katılımcılar arasında büyük ilgi gördü. Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu'nun destekleriyle gerçekleşen Geleneksel Atlı Cirit Gösterisi, katılımcıları "Atalarımızla aynı yerde; tarihin sırtında, at üstünde" mesajı etrafında bir araya getirdi. Gösteri, binlerce yıldır Türkler arasında oynanan Cirit sporunun farklı versiyonlarını içerdi.

Sporcuların at üstündeki maharetleri ve artistik hareketleri, izleyicilerden büyük alkış aldı. Cirit müsabakalarının sonunda, birçoğu ilk kez atın sırtına çıkan tüm katılımcılar, bu tarihi deneyimi bizzat yaşama fırsatı buldular. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, binicilik geleneğinin unutulmaması gerektiğini ve genç nesillere tarihsel mirası anlatmanın önemini vurgulayarak şunları söyledi: "At sırtında diyarlar aşan nesillerin torunları olarak 15. yılımızı, Geleneksel Atlı Spor Gösterisiyle anlamlı kıldık. Bizleri zamanın derinlerine çağıran atlı cirit müsabakalarının ardından, sahadaki tüm personelimiz ve öğrencilerimiz, bu tarihî deneyimi bizzat yaşadılar."

Çocuk Şenliği Değerler Eğitimiyle Dolu Geçti

Geleneksel Atlı Cirit Gösterisi'nin ardından, 7. BAYÜ Çocuk Şenliği'nin ikinci etkinliği Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Burak Sezen'in sunumuyla başlayan bu etkinlik, aileler ve çocuklar için unutulmaz anılarla dolu bir gün haline geldi. Çocuk Şenliği, bir değerler eğitimi boyutu içerdiğini dile getiren Rektör Türkmen, "15. Yıl Kuruluş Etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz BAYÜ Çocuk Şenliği'nin ikincisinde bayraklar yine, geleceğimiz olan çocuklara miras bırakacağımız değerlerin, inancın ve umudun sembolleri olarak sımsıkı tutuldu ve coşkuyla dalgalandı" dedi.

Bayburt Üniversitesi'nin 15. yıl etkinlikleri, geleneksel Türk kültürünü canlandırma ve gelecek nesillere aktarma misyonunu başarıyla yerine getirdi. Geleneksel Atlı Cirit Gösterisi ve Çocuk Şenliği, tarih ve kültürün kucaklaştığı unutulmaz anlar sunarken, katılımcıları tarihin izinde unutulmaz bir yolculuğa çıkardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —