Tarih: 15.06.2023 12:25

Bayburt'ta İlki Düzenlenen Bilim ve Teknoloji Festivali Büyük İlgi Gördü

Facebook Twitter Linked-in

Bayburt, bilim ve teknolojinin heyecan verici dünyasına ev sahipliği yapan bir etkinliğe tanıklık etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve üç gün süren Bilim ve Teknoloji Festivali, yoğun ilgiyle karşılandı. Festival boyunca gerçekleştirilen atölyeler, etkinlikler, yarışmalar ve gösteriler, 5 bin kişinin katılımıyla Bayburt'u renklendirdi.

12 Haziran'da muhteşem bir açılış töreniyle başlayan festival, bilim ve teknoloji meraklıları için dopdolu bir program sunuyordu. Öğrenciler ve vatandaşlar, üç gün boyunca birbirinden heyecanlı etkinliklere katılma fırsatı buldular.

Festival kapsamında düzenlenen atölyelerde katılımcılar, 3D yazıcı ve kalemle tanışma, model uçak simülasyonu, robot gösterileri, planör yapımı, drone simülasyonu, uçurtma yapımı, VR gözlüklerle sanal gerçeklik deneyimi, hologram yapımı, su roketi, sihirli labirent, alevlerin müzikle dansı, kodlama ve zspace artırılmış gerçeklik gibi birbirinden ilgi çekici konularda heyecan verici çalışmalar gerçekleştirdiler.

Atölye çalışmalarının yanı sıra festivalde yer alan tasarla-yap-uçur, scratch kodlama ve spor parkurundaki yarışmalar, katılımcıların heyecanını ve eğlencesini doruk noktaya çıkardı. Ayrıca, TEKNOFEST Türkiye Finallerinde ikinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi ROBOHATİP takımı da festivalin coşkusunu zirveye taşıdı. İHA gösterileri ve roket atışlarıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşatan takım, büyük bir beğeni topladı.

Akşam saatlerinde gerçekleşen gökyüzü gözlem etkinliği ise katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Teleskoplar eşliğinde gök cisimlerini gözlemleme fırsatı bulan ziyaretçiler, gökyüzündeki güzellikleri keşfetmenin keyfini yaşadılar.

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —