Tarih: 02.10.2023 17:15

Bayburt'ta Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayarak, "Peygamberimiz, insanlığın en yüce örneğidir. Onun örnekliğinden hepimiz istifade etmeliyiz. Dünyanın onun rehberliğine her zamankinden çok ihtiyacı var." dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan video izlendi. Daha sonra Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı ve Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu tarafından "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans gerçekleştirildi.

Program, Bayburt İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenler ile emekli din görevlilerine ödül ve plaketlerinin takdimiyle sona erdi.

Pekmezci: Peygamberimiz, insanlığın en yüce örneğidir

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, programda yaptığı konuşmada, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayarak, "Peygamberimiz, insanlığın en yüce örneğidir. Onun örnekliğinden hepimiz istifade etmeliyiz. Dünyanın onun rehberliğine her zamankinden çok ihtiyacı var." dedi.

Pekmezci, "Peygamberimiz, insanlığa sevgi, barış ve huzur mesajları getirmiştir. Onun öğretileri, günümüzde de her zamankinden daha önemli ve anlamlıdır. Bizler de onun yolundan giderek, sevgi ve hoşgörü içerisinde bir dünya inşa etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Hacımüftüoğlu: Peygamberimiz, iman ve istikamet rehberidir

Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı ve Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferansında, Peygamberimizin iman ve istikamet rehberi olduğunu söyledi.

Hacımüftüoğlu, "Peygamberimiz, bizlere iman ve istikamet yollarını göstermiştir. Onun örnekliği, bizlere doğru yoldan ayrılmamamız için bir rehberdir." dedi.

Hacımüftüoğlu, konferansında Peygamberimizin hayatını ve öğretilerini anlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —