Tarih: 16.06.2023 12:06

Bayram öncesi ödemeler başladı! PTT'den 2000 TL yardım parası yatıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Bu yıl 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatili için hazırlıklar başladı. Bayramdan önce dar gelirli vatandaşlara destek olacak 2 bin TL yardım ödemesiyle ilgili detaylar merakla araştırılıyor. 

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşların bayram öncesi ihtiyaçları ve alışverişleri için düğmeye bastı. 2000 TL destek ödemesi için başvurular başladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıKurban Bayramı’nda da Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi dar gelirli aileleri unutmadı. Birçok farklı kalemde ödeme yapan bakanlık, ihtiyaç sahibi ailelere belirtilen şartları taşıdıkları takdirde 2000 TL destek ödemesi yapacak. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Destek ödemesinden faydalanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Başvuru formunda istenen tüm bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. 

Bu destek ödemesine başvurmak isteyenlerin 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor. Ayrıca, hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması da başvuru şartları arasında yer alıyor. 

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, başvuru şartlarını taşıyan ve 2.000 TL destek ödemesine hak kazanan vatandaşlara ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —