Tarih: 17.02.2023 11:46

Bebeklere Su Verilir mi? Mama ile Beslenen Bebeğe Su Vermek Doğru mudur?

Facebook Twitter Linked-in

Anne olma duygusunu ilk defa yaşayan kadınların bebeklerinin beslenmesinden tutun bakımına kadar kafalarında birçok soru işareti olabiliyor. Bebeklik döneminde su tüketimi ile ilgili Çocuk sağlığı uzmanları, doğumdan sonraki ilk altı aylık süreçte sadece anne sütünün yeterli olduğuna dikkat çekiyor. Yeni doğan bebeğe su ya da ilk altı ayda mamayla beslenen bebeğe su verilmesi tavsiye edilmeyen durumlardan birisidir. En basit nedeni ise su ile midesini şişirecek olan bebek, anne sütünü daha az alacak ve bu da yetersiz enerji alımına bağlı olarak bebekte büyüme geriliğine yol açacaktır. Araştırmada elde edilen bilgilerde, bebeklerde zehirlenme gibi ciddi sağlık sorunlarına rastlanılabiliyor. Bu da bebeklerde nöbete ve komaya girmesine yol açabiliyor. 

YENİ DOĞAN BEBEĞE SU VERİLİR Mİ? KAÇ AYLIKKEN SU İÇİRİLMELİ?

Emzirme dönemindeki bir annenin göğsünden gelen sütün %70-80 oranı su ile kaplıdır. Bu da yeni doğan dönemindeki bir bebeğin günlük alabileceği sıvı miktarını fazlasıyla karşılamaktadır. Dolayısıyla da ilk altı ayda yeni doğan bebeğe kesinlikle su verilmemelidir. Ayrıca yeni doğan döneminde su tüketimi ile birlikte bebeğin enfeksiyona yakalanma riski de çok fazladır.

Su tüketimi gerçekleştirilen bebeklerde ağız içi mantarların, pişik, pamukçuk ve ishalli hastalıkların görülme ihtimali de çok yüksektir.

Uzmanlar ilk altı aylık dönemde bebeklere su verilmesini uygun görmemektedir. Altıncı aydan sonra bebeğin su tüketiminin yeterli olup olmadığını anlayabilmek için günlük 6-7 defa altını ıslatması, 2 yaşından sonra da 4-5 kez altını ıslatması yeterli miktarda su tüketildiğinin göstergesidir.

Suyun tadını sevmeyen bebeklere anneler suyu sevdirmek için şekerli su ya da su yerine meyve suyu vermeleri çok büyük sıkıntıdır. Bu yanlış ilerleyen dönemlerde çocukluk çağı obezitesi gibi sorunlara yol açabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —