Tarih: 10.08.2024 10:26

Bilimsel Başarılar Ödüllendirildi: Atatürk Üniversitesi'nin Haziran ve Temmuz Teşvik Töreni

Facebook Twitter Linked-in

Atatürk Üniversitesi, bilimsel çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanda üniversitenin ismini duyuran akademisyenlerini ödüllendirdiği Bilimsel Teşvik Töreni'ne Haziran ve Temmuz aylarını da dahil ederek bir yenisini daha ekledi.

Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlık etti. Törende, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan araştırmalarla ön plana çıkan öğretim üyelerine ödülleri verildi.

Rektör Çomaklı, törende yaptığı konuşmada, akademisyenlerin yaptıkları araştırma temelli çalışmalar nedeniyle kendilerini tebrik etti. “Yapılan çalışmalar bizleri gururlandırıyor,” diyen Çomaklı, üniversite yönetiminin her türlü çabayı desteklemek için var gücüyle çalıştığını belirtti. Çomaklı, “Düzenlediğimiz ödül törenleri ile değerli bilim insanlarımızı hem teşvik ediyor hem de mutluluklarını paylaşıyoruz. Mensuplarımızın kurumumuzu ileri taşımak için ortak amaç ve hedefler doğrultusunda üstün bir gayretle hizmet etme arzusunda olduklarına inancım tamdır” şeklinde konuştu.

Törenden önce akademisyenlere sunum gerçekleştiren Rektör Çomaklı, üniversitenin akademik ve idari faaliyetlerini değerlendirerek son yıllarda elde edilen başarılar ve gelişmeler hakkında bilgi verdi. Eğitim kalitesinin artırılması, bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi konularında yapılan çalışmaların önemine değindi.

Bilimsel Teşvik Töreni, ödül kazanan akademisyenlerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Üniversite, bilimsel başarıların desteklenmeye devam edileceğini ve akademik çalışmaların teşvik edileceğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —