Tarih: 01.08.2023 15:22

Bir Anda Kalp Krizi Geçirmek İstemiyorsanız Bunu Yapmayın!

Facebook Twitter Linked-in

Zihinsel ve fiziksel uyarıcı etkisi nedeniyle tüketilen enerji içecekleri yüksek miktarda kafein içeriyor. Şeker ve diğer uyarıcı bileşenlerle dolu olan bu içecekler yapay tatlandırıcılardan yana oldukça yoğun. 

KARATAY: ENERJİ İÇECEKLERİ BİRER ZEHİR

Tüketildiğinde insana dinçlik hissi veren enerji içecekleri aslında sağlık için oldukça zararlı. Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay da piyasadaki bu ürünlere dikkat çekti. Onların birer zehir gibi olduğunu belirten Karatay, tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri bulunduğunu, bunların diğer kimyasal maddelerle dolu olduğunu belirtti. 

"İNSANI BAĞIMLI HALE GETİRİYOR"

"Enerji içeceklerinin içinde maddeler bağışıklık sistemini yok eder" diyen Karatay, bağırsakların düzeninin bu sıvılar yüzünden alt üst olduğunu, beyin fonksiyonlarının bozulduğunu dile getirdi. Karatay'a göre birkaç saatliğine etkisine girilen o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale bile getiriyor. 

PROF. KARATAY: ALKOLDEN DAHA HIZLI ETKİ EDİYOR

Prof. Karatay enerji içeceklerinin kalbe de ciddi zarar verdiğini belirtti. Alkolden daha hızlı bir şekilde karaciğer yağlanmasına sebep olan içeceklerin vücut direncini sıfıra indirdiğini ve bütün hastalıklara kapı araladığının altını çizdi. 

ANİ KALP PROBLEMLERİNE YOL AÇIYOR

Öte yandan yüksek kafein içeriği nedeniyle kalp atışlarını hızlandırabilen enerji içecekleri kan basıncını artırabilir. Bu durum, özellikle kalp rahatsızlığı olan veya kalp sağlığı riski taşıyan kişilerde ani kalp problemlerine neden olabilir. 

OBEZİTE RİSKİNİ ARTIRIYOR

Aşırı şeker içeren bu içecekler sindirim sorunlarının akabinde düzenli olarak tüketildiğinde obezite riskini de artırabilir.

BÖBREKLERİN ÇALIŞMA DÜZENİNİ BOZUYOR

Aşırı tüketimi böbrek fonksiyonlarında sorunlara yol açan enerji içecekleri idrar miktarını artırabilir ve böbrekler üzerinde ekstra yük oluşturabilir. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —