Tarih: 05.11.2022 20:53

Bitlis Eren Üniversitesi’nde 'Fakī-yi Teyrân ve Mirası' Konulu Söyleşi Programı Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Yazar Halit Yalçın’ın konuk olarak katıldığı programa Bitlis Belediye Başkanı Nasrullah Tanğlay, Ak Parti İl Başkanı Engin Günceoğlu,  Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, kurum amirleri, sivil toplum temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın açılış konuşmayla başlayan söyleşide Fakī-yi Teyrân’ın tarihsel kişiliği, edebi yönü, şiirleri ve yaşam felsefesi ele alındı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, konuşmasında Fakī-yi Teyrân’ın ömrünü ilimle geçiren önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, Fakī-yi Teyrân yıllar boyunca ninnileri, şiirleri ve tüm değerleriyle atalarımızın ve annelerimizin dillerinde yaşadığını ifade etti. Türkçe ve Kürtçe türküler söyleyen Gülşen Orhan, katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Daha sonra BEU Müzik Topluluğu öğrencilerinin mini konseri ile program sona erdi.

Program sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Yazar Halit Yalçın, Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ı makamında ziyaret etti. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz’ın  da hazır bulunduğu ziyarette, Rektörümüz konuklarıyla bir süre sohbet ederek hediye takdim etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —