Tarih: 05.08.2023 13:56

Böğürtlen fidanı ne zaman dikilir, nasıl yetiştirilir?

Facebook Twitter Linked-in

Böğürtlen Fidanı Genel Özellikleri

Böğürtlen (Rubus fruticosus), genellikle ıslak, humuslu toprakları seven, ormanlık ve çalılık alanlarda doğal olarak yetişen, Rosaceae (Gül) familyasına ait bir bitkidir. Diğer özellikleri ise şöyledir:

Böğürtlen Fidanı Ne Zaman Dikilir?

Böğürtlen fidanı, sonbaharın sonlarından ilkbaharın başlarına kadar olan dönemde dikilebilir. Ancak, en iyi dikim zamanı genellikle ilkbaharın başlarıdır.
Böğürtlen Fidanı Nasıl Yetiştirilir?

Böğürtlen fidanı yetiştirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu süreçte doğru toprak seçimi, fidanın dikilme zamanı, sulama ve bakım süreçleri önemlidir.

Böğürtlen Fidanı Kaç Günde Bir Sulanır?

Böğürtlen fidanları, genellikle haftada bir kez sulanır. Ancak, sıcak ve kuru hava koşullarında, daha sık sulama gerekebilir. Toprağın ilk birkaç santimetrelik kısmı kuruduğunda sulama yapılmalıdır.

Böğürtlen Fidanı Ne Kadar Sürede Meyve Verir?

Böğürtlen fidanları, dikimden sonraki ilk yıl genellikle meyve vermez. Ancak, ikinci yıl ve sonrasında, yaz aylarında bol miktarda meyve vermeye başlarlar. Meyveler koyu siyah rengini almış ve meyve sapları hafif esmerleşmiş ise hasat zamanı gelmiş demektir.

Böğürtlen Fidanı Hangi Ay Dikilir?

Böğürtlen fidanı, sonbahardan ilkbahara kadar olan dönemde dikilebilir. Kış mevsiminin sert yaşanmadığı bölgelerde sonbaharın sonları ve kış aylarında dikimi yapılabilir. Bunun için en uygun zaman Kasım ayıdır. Öte yandan kış mevsiminin sert yaşandığı bölgelerde erken ilkbahar dönemi daha uygundur. Bunun için de ideal zaman şubat-nisan ayları arasıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —