Tarih: 03.09.2023 13:28

Bolu Belediyesi, Kentlerine Köpek Bırakanlara Yüksek Cezalar Getiriyor!

Facebook Twitter Linked-in

Belediye meclisi oy birliği ile kabul edilen önergeye göre, bu tür eylemleri gerçekleştirenler 1 milyon ile 5 milyon TL arasında idari para cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kararın Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayarak, "Bolu'ya belediyelerin araçlarıyla çok sayıda hayvan getiriyorlar. Ve bu sokak hayvanlarını köpekleri bırakıyorlar. Bizim mücavir alanımıza bırakıp kaçıyorlar. Bizde caydırıcı olsun diye tespit edilmesi halinde bunu yapanlara 1 milyon TL'den 5 milyon TL'ye kadar ceza verilebilmesi için bu yetkiyi istiyoruz." dedi.

CHP'li üyeler Saadet Dişli, Mehmet Korkmaz ile İYİ Partili Ahmet Yılmaz tarafından sunulan önerge, belediye encümenine bu yetkiyi verme amacını taşıyor. Önergenin kabul edilmesinin ardından, kentlerine köpek bırakanların tespiti halinde 1 ile 5 milyon TL arasında değişen oranlarda ceza verilmesine olanak tanıyan bir düzenleme yürürlüğe girecek.

Başkan Özcan, "Kim mahkemeye verirse tüm hayvanseverleri onun üzerine salarım." diyerek bu konuda caydırıcı bir adım atacaklarını ifade etti. Bolu, sokak köpekleri konusunda sıkıntı yaşamayan illerden biri olarak bilinirken, bu tür olayların yaşanması nedeniyle bu önlem alınmış oldu.

Bu önemli karar, Bolu'da sokak hayvanlarının korunması ve kötü muameleye karşı bir adım daha atılması amacıyla hayata geçirilen bir çözüm olarak öne çıkıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —