Tarih: 12.10.2024 10:17

Borçka Tiyatro Festivali'nde Okul İzinleri Krizi: Başkan Orhan Tepkili

Facebook Twitter Linked-in

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Tiyatro Festivali'nde oyunların okullarda sahnelenmesine Borçka Kaymakamlığı'nın izin vermemesine tepki gösterdi. Orhan, yaptığı açıklamada, festivalin geleneksel hale geldiğini ve Borçka'da uluslararası düzeyde tiyatro etkinliklerinin önemli bir yer edindiğini belirtti.

Orhan, "Borçka'da festival geleneksel hale geldi ve bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. Birincisinde Avrupa Birliği’nden de destek alarak 7 ülkeden tiyatro ekipleri geldi. Tiyatro, sinema salonu olmayan ilçede önemli bir etkinlikti. 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün de yolunda ilerleyerek bu etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Ancak, kaymakamlık tarafından son dakikada gelen yasakla birlikte oyunların okullarda sahnelenemeyeceği belirtildi. Orhan, “Kaymakamlığın bu kararını alması bizi üzüyor. Okul salonlarını kullanarak oyunları köy okullarında ve şehir merkezindeki okullarda sergilemek istedik, ancak buna izin verilmedi. Şimdi, bu oyunları Borçka Belediyesi’nin sosyal tesislerinde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Köksal Gümüş de kaymakamlığın kararına tepki gösterdi. Gümüş, “Sinema ve tiyatro salonu olmayan Borçka’da, kaymakamlık sanatı kriminalize eden bir tutum sergiliyor. Aynı salonların şubat ayında imamlar tarafından kullanıldığını biliyoruz. Bu çifte standart değil midir? Sanattan korkmamıza gerek yok. Borçka Kaymakamlığı'nın bu kararından vazgeçmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Orhan, kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden destek beklediklerini ancak bu desteği göremediklerini belirterek, "Biz de kendi alanlarımızda bu etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —