Tarih: 19.10.2023 13:33

Borçka'da Muhtarlar Günü Coşkuyla Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Borçka Belediye önünde gerçekleşen etkinlik, muhtarlık çelenginin sunulmasıyla başladı ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Borçka Muhtarlar Derneği Başkanı Aslan Arslan, öncelikle İsrail'in Filistin'e yönelik insanlık dışı zulmünü sert bir şekilde kınadıklarını belirtti. Aynı zamanda Çavuşlu Köyü Muhtarı'nın geçirdiği kaza nedeniyle kendisine acil şifalar dileyerek en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni etti.

Muhtarlık müessesesinin kuruluş günü olan 19 Ekim 2015 tarihinde Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesinin önemine vurgu yapan Arslan, bu kararın alınmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı, hükümet, ve meclis üyelerine teşekkürlerini iletti. Ayrıca, 19 Ekim 1829 tarihinde II. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul, Üsküdar, Eyüp ve Galata kadılıklarında kurulan Muhtarlık Müessesesinin, 189 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürdüğünü belirtti. Muhtarlık Müessesesi, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e taşınan ender kurumlardan biri olarak kabul ediliyor.

Muhtarların köy ve mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı bir rol oynadığını ve aynı zamanda katılımcılığı sağlama konusunda önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Arslan, Muhtarlığın toplumsal barışın sağlandığı merkezi yerel idareyi temsil eden kurumlardan biri olduğunu da belirtti.

Etkinliğin sonunda, muhtarlar İbrikli İskele'de bir araya gelerek yemek programı düzenlediler. Törene, muhtarlar, kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katılım gösterdi. Muhtarlar, demokrasinin temel taşı olarak nitelendirdikleri Muhtarlar Günü'nün bu yıl da coşkuyla kutlandığını ifade ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —