Tarih: 18.07.2024 21:34

Böyle Zam Görülmedi! Anzer Balının Fiyatı 4 Bin TL Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Deniz, yaptığı açıklamada şu anda bal akış döneminin devam ettiğini ve Ağustos ayı içerisinde yeni sezon balının satışa hazır hale geleceğini belirtti. Yeni sezonda 1 kilogram Anzer Balı'nın 4 bin TL, yarım kilogramın 2 bin TL ve 250 gramın ise 1 bin TL'den satışa sunulacağını kaydetti.

Coğrafi İşaret ve Kalite Kontrol

Anzer Balı'nın sahtelerinden korunması için coğrafi işaretleme ve sıkı bir kalite kontrol uygulaması yapılıyor. Sağımdan sonra ballar kooperatif tarafından toplanıyor ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından analiz ediliyor. Analizlerden sonra uygun bulunan ballar coğrafi işaretli olarak etiketlenip satışa hazır hale getiriliyor.

Hacettepe Üniversitesi Çalışması

Anzer Balı'nın florasında iklim değişiklikleri nedeniyle bir kayıp olup olmadığını araştırmak için Hacettepe Üniversitesi'nde bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma, Anzer Yaylası'ndaki ayırt edici özelliklerin belirlenmesi ve tüketicilere orijinal balın ulaştırılması için önem taşıyor.

Muzaffer Deniz, tüketicilere Anzer Balı'nı kooperatiflerden temin etmeleri ve coğrafi işaretli ibareli balları tercih etmeleri konusunda uyarıda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —