Brokolinin Faydaları Nelerdir? Brokoli Kürü Ne İşe Yarar? Brokoli Kürünün Faydaları...

Brokoli kürü; Sadece brokoli ve su ile yapılan her derde deva bir ilaç. Profesör Doktor. İbrahim Saracoğlu, brokoli kürünün midedeki mikropları yok ettiğini, kemikleri güçlendirdiğini ve osteoporoza iyi geldiğini, prostat hastalıklarına

SAĞLIK 15.02.2023 12:57:33 0
Brokolinin Faydaları Nelerdir? Brokoli Kürü Ne İşe Yarar? Brokoli Kürünün Faydaları...

Brokoli K, C, A vitamini, kalsiyum, fosfor, çinko gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir. En sağlıklı, en faydalı besinlerdendir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu katıldığı TV programlarında brokoli ile kür yapmayı öneriyor. Yalnızca aşağıda bildireceğimiz hastalıklardan muzdarip olanlar değil herkes brokoli kürünü uygulayabilir.

PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU BROKOLİ KÜRÜ NASIL YAPILIR?

2 su bardağı suyu kaynatın. İçerisine 200-250 gram brokoli atınız. 5 dk. boyunca hafif ateşte kaynatın. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Bu suyu süzün. Brokoli suyunun üçte birini sabah aç karına, üçte birini öğlen aç karına ve son kalan üçte birini de akşamleyin, akşam yemeğinden en az yarım saat önce aç karına için. Suyu içerken haşlanmış brokoliyi yemek zorunda değilsiniz. Bu tarifte önemli olan brokolinin suyunu içmektir. Haşlanan brokoliyi de salata yaparak tüketebilirsiniz.  7 gün uygulandıktan sonra 3 gün ara verilmeli, bu şekilde 3 hafta devam edilmelidir. Haşlanan brokoliyi de salata yaparak tüketebilirsiniz.

BROKOLİ KÜRÜ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Brokoli kürü Helikobakter pilori denilen midedeki mikropa şifa olabilir. Helikobakter pilori mide astarında enfeksiyona neden olabilen bakterilerdir. Midede ağrı, şişlik, kusma, iştahsızlık gibi belirtilere yol açar. Helikobakter pilorinin tedavisi için dahiliye doktoru 3 farklı antibiyotik yazar, hastalığın tıbbi tedavisi budur. Ancak brokoli kürü helikobakter piloriden antibiyotik kullanmadan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Brokoli kürü hem prostatit hem de iyi huylu prostat büyümesine de iyi gelecektir. Prostatit, prostat bezinin iltihaplanması ve şişmesidir. İdrar yaparken yanma, ağrı, sık idrara çıkma, idrar yapmakta zorlanma ve yüksek ateş gibi belirtilere neden olabilir. Tedavisinde antibiyotikler kullanılır. Yahut brokoli kürü de bu sorundan kurtarmaya yardımcıdır. İyi huylu prostat büyümesi 50 yaş üzerinde yaygın görülür, kanser değildir. İdrara çıkmakta zorlanma, mesaneyi tamamen boşaltamama, gece tuvalete çıkma ihtiyacı gibi belirtilere yol açar. Brokoli kürü ile buna da şifa bulabilirsiniz.

Brokoli kürü kadınların memelerinde oluşan fibrokistleri (solid kitle değil) ortadan kaldırmaktada etkilidir. Fibrokistik meme sorunu göğüslerde ağrılı yumrulara neden olur. Fibrokistik meme, kadınların %70'inde görülür. Göğüste ağrı, şişlik, hassasiyet, göğüste, genellikle koltuk altına yakın, topaklanma gibi belirtilere yol açar. Tedavisi ince iğneler ile kistin çekilmesi şeklinde yapılır. Doktorunuz kistteki sıvıyı boşaltmak için kıl kadar ince bir iğne kullanır. Ancak brokoli kürü yapmak da bu sorundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Kadınların memelerinde oluşan fibrokistlere karşı brokoli kürü yirmi bir gün tamamlandıktan sonra üç gün ara verip ikinci yirmi bir günlük kür uygulanır ve kür sonlandırılmış olur.

Brokoli kürü osteoporoz (kemik erimesi) sorunu olanların da imdadına yetişecektir. Osteoporoz, kemikleri zayıflatan, kırılgan hale getiren ve kırılma olasılığını artıran bir sağlık sorunudur. Kemik erimesi problemi olanlar kalsiyum açısından zengin gıdalarla beslenmelidir. Brokoli tam bir kalsiyum bombasıdır. 1 bardak sütten çok daha fazla kalsiyum içerir. Brokoli kürü osteoporoz tedavisi için kullanılabilir.

Brokoli kürü yaparken özellikle brokoli suyunu içerken haşlanmış brokoliyi de tüketmek kabızlıkla savaşır, bağırsakları çalıştırır. Kabızlık probleminiz varsa  1-2 ayda bir brokoli kürü yapmanız önerilir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

19.7° / 13.8°

Karal: Çiftçi ürününü sokağa dökerken hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

Çay Üreticilerinin Geleceğe Yönelik Kaygıları Giderilmelidir

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”