meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Bu karışım kalp sağlığını arşa çıkarıyor!

Yıllardır kullanılan bu karışım kalp sağlığını destekleyen ve ömrü uzatan faydalara sahiptir. Bu karışım, kalbi güçlendirmeye ve damarları temizlemeye yardımcı oluyor.

SAĞLIK 20.06.2023 14:55:03 0
Bu karışım kalp sağlığını arşa çıkarıyor!

Yıllardır kullanılan bir karışım olan tarçın ve bal, kalp sağlığına birçok fayda sağlayan antioksidan özelliklere sahiptir. Antioksidanlar vücudu serbest radikallere karşı korur ve bu da kalp sağlığını iyileştirir ve ömrünü uzatır. Bu mucizevi besinlerin bir arada tüketildiğinde sağladığı faydaları sizin için derledik.

Ancak unutulmamalıdır ki kalp sağlığı için en önemli faktörlerden biri dengeli bir beslenme düzeni ve sağlıklı yaşam tarzıdır. Bu nedenle, düşük yağlı ve yüksek lifli gıdaları tüketmek, düzenli egzersiz yapmak, sigara içmemek ve stresi yönetmek gibi faktörlere de dikkat etmek önemlidir.

TARÇIN BAL KARIŞIMI FAYDALARI

2

Tarçın ve bal karışımı için, 150 ml'lik bir bal kavanozuna 3 yemek kaşığı tarçın tozu ekleyerek iyice karıştırmanız gerekmektedir. Karışımı koyu renkli ve hava almayan bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatmanız tavsiye edilir.

Her gün bir kaşık tarçın ve bal karışımını tüketmenin sağladığı faydalar arasında sindirim sistemini düzenlemek, şeker düzeyini dengelemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, eklemlerdeki şişlik ve ağrıları hafifletmek, damar tıkanıklığını önlemek, kötü kolesterol seviyesini düşürmek, uyku sorunlarına yardımcı olmak, stres ve yorgunlukla mücadele etmek, çeşitli hastalıklara doğal çözümler sağlamak yer almaktadır.

Ayrıca, gargara yapıldığında ağız ve diş enfeksiyonlarını yok edebilir, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir, kan şekeri düzeylerini dengelemeye ve insülin duyarlılığını artırmaya yardımcı olabilir.

Bal da antioksidanlar içerir ve bağışıklık sistemini destekler. Tarçın ve balın birlikte kullanılması bazı insanlarda boğaz ağrısı ve öksürüğü hafifletebilir. Her gün sabahları kahvaltıdan yarım saat önce ve gece yatmadan önce bir bardak kaynamış suyun içine bal ve tarçın karışımını ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu karışımın düzenli olarak alınması, obezite sorunu yaşayanlarda bile kilo kaybına yardımcı olabilir.

Ayrıca, tarçın ve balın eski Ayurveda tıbbında çeşitli hastalıkları tedavi etmede kullanıldığı bilinmektedir. Kilo verme, akne, idrar yolu enfeksiyonları, hazımsızlık ve ağız kokusu gibi durumlar üzerinde olumlu etkileri olduğu belirtilmektedir. Tarçınlı su, özellikle karın bölgesindeki kan damarlarını uyararak yağ yakımını hızlandırabilir ve kan şekeri seviyesini dengeleyebilir.

Tarçın ve balın bir araya gelmesiyle oluşturulan bu karışım birçok sağlık faydası sunabilir. Ancak herkesin vücut yapısı ve sağlık durumu farklı olduğu için herhangi bir tedavi yöntemi veya besin takviyesi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin