Tarih: 21.07.2024 10:10

Büyükşehir Belediyesi'nden Sel ve Heyelanlara Anında Müdahale: Trabzon'da Temizlik ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün gece etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle yaşanabilecek mağduriyetleri önlemek amacıyla kent genelinde yoğun bir çalışma başlattı. Şiddetli yağışların yol açtığı su taşkınları ve heyelanlara anında müdahale eden ekipler, temizlik ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Etkili yağışlarla birlikte Trabzon'un 18 ilçesinde sel, su baskını ve heyelanlar meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi, bu tür olaylara karşı ilçe belediyeleriyle koordineli olarak anında müdahale ederek, mağduriyetlerin önüne geçmeye çalıştı. Araklı ilçesi Birlik Mahallesi, Arsin ilçesi Atayurt ve Güneyce Mahalleleri, Vakfıkebir ilçesi Deregözü, Düzlük ve Soğuksu Mahalleleri'nde meydana gelen heyelanların ardından temizlik çalışmaları başlatıldı. Ortahisar ilçesinde de Çimenli Mahallesi’nde kapanan dere yatağının açılmasıyla oluşabilecek tehlikeler bertaraf edildi. Kapanan yollar yeniden ulaşıma açıldı ve ekiplerin yağmurun ilk dakikalarından itibaren sahadaki mücadelesi sayesinde olası mağduriyetler önlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Dün başlayan ve bugün sabahın erken saatlerine kadar devam eden şiddetli yağışların getirdiği su baskınları ve heyelanlara karşı İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile TİSKİ ekiplerimiz hazır beklediler. İlçelerimizden gelen ihbarlar üzerine anında müdahalelerde bulunuldu. Ekiplerimizin çalışmaları, yaşanan olumsuz etkileri minimize ederek vatandaşlarımızın mağduriyetini engellemiştir. Devam eden yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara müdahale etmek için tüm birimlerimiz hazır beklemektedir" denildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin, yaşanan olumsuzluklara karşı almış olduğu bu hızlı ve etkili önlemler, kent genelindeki vatandaşların güvenliğini sağlamaya devam ediyor. Temizlik çalışmaları gün boyu sürecek ve yağışların etkileri en aza indirilmeye çalışılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —