Tarih: 05.12.2023 13:47

Çalışan emekliyi ilgilendiriyor, emeklinin maaşından kesilecek!

Facebook Twitter Linked-in

Çalışan emeklileri üzecek bir haber duyuruldu. Maaştan kesilecek olan tutar netleşti. Peki, çalışan emekliler için kesinti miktarı ne kadar?

Türkiye'de 1,5 milyondan fazla SSK ve Bağkur emeklisi, aylık alırken aynı zamanda çalışmaya devam ediyor. EYT düzenlemesi kapsamında başvurusu alınan 1.9 milyon vatandaşın 750 bini, sosyal güvenlik destek primine ilişkin çalışmaya devam ediyor. 

AYLIKLARINDAN KESİNTİ YAPILIYOR

Emekli aylığı alan vatandaşların yeniden çalışmaya başlaması durumunda, sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. Kamuda 4A kapsamında çalışanların aylıklarına kesinti uygulanıyor. 

1 milyondan fazla emekli, hem yaşlılık aylığı alıyor hem de çalışmaya devam ediyor. EYT'ye başvuran 1 milyon 650 bin vatandaşın, emeklilik işlemleri henüz tamamlanmadı. SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı statüsündeki emekliler, destek primi ödeyerek 4A'lı (SSK) olarak çalışmaya devam edebiliyor.

Emekli aylığı bağlanıp, yaşlılık aylığı kesilmeden yeniden çalışması halinde sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. İşçi olarak çalışanlardan prim, memurlardan da emekli aylığından kesinti yapılıyor.

BU RAKAM MAAŞINIZDAN KESİLECEK

Emeklilerin SGK kesintisi, işçi ve işveren paylarının bir araya getirilmesiyle ortaya çıkıyor. Güncel asgari ücrete göre maaş alan emekliler, bu bağlamda 1006 TL işçi payı ödemek durumunda.

İşverenler, emekli personeli için 3018 TL ödüyor. Böylece SGK'ya toplamda 3 bin 286 TL katkı sağlanmış oluyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —