Tarih: 09.05.2023 17:20

Çamaşır Makinesini Tertemiz Yapan Püf Noktalar!!

Facebook Twitter Linked-in

Çamaşırlarımızın daha temiz ve etkili temizlenmesi için çamaşır makinelerimizin de temiz olması gerekmektedir. Çamaşır makinelerimizin yeterince temiz olmaması halinde kısa süre içinde kireçlenme başlar. Bu slrunun ortaya çıkmaması için çamaşır makinelerimizi düzenli olarak temizlemeliyiz. 

Ömrünü en az 5 sene yatacak! İşte çamaşır makinesini tertemiz yapan püf noktalar - Resim: 2

 

Çamaşır makinelerini temizlerken dikkat edilmesi gereken en önemi nokta ise temizliğin güçlü kimyasallar ile değil, evlerde bulunan doğal yöntemlerle gerçekleştirilmesidir. Her evde bulunan doğal malzemeler ile çamaşır makinelerinizin ömrü uzayacak. İşte doğal yöntemlerle çamaşır makinesi temizliğinin püf noktaları:

Ömrünü en az 5 sene yatacak! İşte çamaşır makinesini tertemiz yapan püf noktalar - Resim: 3

Sirke ve su: Sirkenin asidik yapısı temizliğin her alanında faydalı olmasını sağlamaktadır. Yüksek asit değeri ile evlerimizde karşımıza çıkan her leke ve kiri sirke ile temizlemek mümkün hale geliyor. Sirke ve su ile çamaşır makinesi temizlemek için 1 su bardağı su ve 1 su bardağı elma sirkesini çamaşır makinesinin iç kısmına dökün ve makineyi bu şekilde kısa programda çalıştırın.

Ömrünü en az 5 sene yatacak! İşte çamaşır makinesini tertemiz yapan püf noktalar - Resim: 4

Limon: Limon ile çamaşır makinesi temizlemek için yapmanız gereken ilk şey, bir limonu ikiye kesmek ve açık kısımlarını çamaşır makinesinin iç, kapak ve hatta deterjan bölmesi dahil her yerine sürmek. Bu süreçte griye kalan limon artıklarını ise dert etmeyin. Özellikle kapağın silikon kısmını bolca limonla silin. En sonunda ise kalan limonun suyunu deterjan haznesine dökün ve üzerine toz deterjan ekleyip çalıştırın. 

Ömrünü en az 5 sene yatacak! İşte çamaşır makinesini tertemiz yapan püf noktalar - Resim: 5

 

Karbonat ve sirke: Çamaşır makinelerinin boruları dahil her yerini kolaylıkla temizlemek için ikisi birbirinden güçlü temizlik malzemeleri olan sirke ve karbonatın karışımını kullanabilirsiniz. Bir kap içerisine 2 yemek kaşığı karbonat ve 1 su bardağı sirke ekledikten sonra bu karışımı makinenin deterjan haznesine dökün. Makineyi kısa programda sıcak su ile yıkamanız yeterli olacaktır. 

Ömrünü en az 5 sene yatacak! İşte çamaşır makinesini tertemiz yapan püf noktalar - Resim: 6

 

Limon ve tuz: Çamaşır makinesi temizliğinde kullanılabilecek bir başka etkili yöntem ise limon ve tuzu karıştırmak olacaktır. Limon ve tuzun kendi başlarına sağladıkları faydalar bu iki güçlü ürün birleşince sınır tanımıyor. Bu karışım ile makineyi temizlemek için ilk olarak 1 limonun suyu ile 1 yemek kaşığı tuzu karıştırın. Ardından karışımı makinenin deterjan haznesine ve iç kısmına böldükten sonra kısa programda çalıştırın. 

Ömrünü en az 5 sene yatacak! İşte çamaşır makinesini tertemiz yapan püf noktalar - Resim: 7

 

Bulaşık makinesi tableti: Bulaşık makinesi tableti de tıpkı çamaşır makinesi deterjanı gibi güçlü bir etkiye sahiptir. İçerdiği parlatıcı ve arındırıcılar sayesinde çamaşır makinelerinde özellikle borulara yer etmiş kireçleri temizlemeye yardımcı olacaktır. Çamaşır makinesini boş bir şekilde bulaşık makinesi tableti ile yıkamayı deneyebilirsiniz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —