Tarih: 12.12.2023 18:58

Çamlıhemşin'de 16. Kardan Adam Kış Festivali Ocak'ta

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde geleneksel hale gelen Kardan Adam Kış Festivali, 26-27-28 Ocak 2024 tarihlerinde yapılacak.

Çamlıhemşin Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı temalarının ön planda tutulacağı festival kapsamında sportif faaliyetlerin yanı sıra yarışmalar ve konserler verileceği belirtildi.

Açıklamada, festivalin en iyi şekilde yapılabilmesi için Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve Çamlıhemşin Belediyesi öncülüğünde ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli olarak çalışmalar sürdürüldüğü bildirildi.

Festival kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında en büyük kardan adam yarışması, kardan adam savaşı, kar topu atış yarışması, kayak yarışması, kızak yarışması, halat çekme yarışması, çuval yarışı, horon yarışması ve konserler yer alacak.Festivalin ilk gününde en büyük kardan adam yarışması düzenlenecek. Yarışmacılar, kendilerine verilen 6 metreküplük kar bloklarını kullanarak en güzel ve en büyük kardan adamı yapmaya çalışacak.

İkinci günde kardan adam savaşı, kar topu atış yarışması, kayak yarışması, kızak yarışması, halat çekme yarışması, çuval yarışı ve horon yarışması yapılacak.

Üçüncü ve son gün ise konserler düzenlenecek. Konserlerde ünlü sanatçılar sahne alacak.

Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ayder Yaylası'nda gerçekleştirilecek. Festivale yerli ve yabancı turistlerin ilgisi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —