Tarih: 22.08.2023 14:37

Canan Karatay Kilo Verdiren Kahve Tarifini Açıkladı: 1 Hafta İçinde Yağları Söküp Atıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Canan Karatay, verdiği kahve tarifiyle yine dikkatleri üzerine çekti. 

Kilo verme süreci pek çok kişi için zorlayıcı olabiliyor. Ancak yapılan araştırmalara göre; bazı besinler kilo verme sürecini kolaylaştırabiliyor. 

İşte uzman isim Karatay'dan kiloları eriten tarif...

TEREYAĞLI KAHVE

Sağlık konusunda verdiği tavsiyelerle sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez "Kahveye tereyağı koymak her derde deva" açıklamasıyla gündemde. 

Karatay'ın bu söylemi başta şüphe oluştursa da, birçok işletme tereyağlı kahve satışına başladı.

Tereyağlı kahvenin kalp ve damar hastalıklarına karşı kalkan olduğu ve felç, inme, tip-2 diyabet riskini azalttığı belirlendi. Beslenme uzmanı Karatay'ın her derde deva olarak tanımladığı tereyağlı kahvenin; yağ yakımını hızlandırdığı ve kilo vermeyi kolaylaştırdığı da ortaya çıktı. 

KİLO VERMEYİ HIZLANDIRIYOR

Canan Karatay'ın görüşünü destekleyen açıklamalar; ABD'li sağlık bilgileri sağlayısı Healthline'da da mevcut.

Gavin Van de Walle; yağ oranı yüksek ve karbonhidrat oranı düşük keto diyeti yapanların, tereyağlı kahve tükettiklerini söyledi. 

Tereyağlı kahvede bulunan yüzde 85 oranında doymuş yağın, zannedildiği gibi bir kalp hastalığı riski yaratmadığı da bildirildi. Tereyağlı kahve tokluk hissinin yanı sıra enerji de sağlıyor. 

Ancak kolesterol problemi yaşayanların tereyağlı kahve tüketmemesinde fayda var. Odaklanmayı kolaştıran tereyağlı kahve, iştah kesen yanıyla bir araya geldiğinde sindirim sisteminin daha rahat çalışmasına da yardımcı oluyor.

Sabah saatlerinde daha üretken ve enerjik olmak isteyenler bu tarifi rahatlıkla uygulayabilir. 

YAĞ YAKICI KAHVE TARİFİ

MALZEMELER

YAPILIŞI

Bu üç malzemeyi karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirebilirsiniz. Ancak kahveyi yaparken 2'si bir arada yada 3'ü bir arada kullanmayın.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —