Tarih: 20.07.2024 11:48

Çataltepe Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

1916 Osmanlı-Rus Savaşında şehit düşen askerlerin yattığı Maçka ilçesindeki Çataltepe Şehitliği'nde, anlamlı bir anma programı düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Maçka Belediyesi, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şubesi ile Çataltepe Şehitleri Derneği tarafından organize edilen törende, şehitler dualarla yad edildi.

Programda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Arsin Kaymakamı Ömer Sirkeci, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Maçka Galyan Çataltepe Şehitliği Derneği Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Tezcan ve Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler’in de aralarında bulunduğu çok sayıda katılımcı yer aldı. Ayrıca, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar da törende hazır bulundu. Şehitliğe dev bir Türk bayrağı taşıyarak yürüyen kalabalık, duaların ardından cuma namazını birlikte kıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü törende yaptığı konuşmada, “Vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak ve kahraman şehitlerimizi unutturmamak hepimizin görevidir” dedi.

Çataltepe Şehitliği’nde resmi kayıtlara göre 70 şehidin bulunduğu belirtilse de, bölge halkı şehit sayısının 450 olduğunu öne sürüyor. Tören, şehitlerin aziz hatıralarına duyulan derin saygıyı bir kez daha ortaya koydu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —