‘Çay Sokağı’ için çay seferberliği başladı

Üreticilerin çay bağışları ile toplanacak yardımlarla deprem bölgesinde yapılacak ‘Çay Sokağı projesi yoğun ilgi görüyor. Vali Kemal Çeber “Çay sokağını kullanacak olanlar Rize insanın yardımseverliğini, sıcaklığını, samimi

RİZE 12.06.2023 13:08:40 0
‘Çay Sokağı’ için çay seferberliği başladı

HABER:ARZU ERBAŞ
Rize valiliğinin himayesinde  ÇAYKUR koordinesinde başlatılan ‘Çay Sokağı’ projesi ile deprem bölgesinde belirlenecek bir ilde bağışlarla  depremzedelere konut yapılacak. Çay üreticileri ‘Filizlenen Çaylar  Yuva Olsun’ kampanyasına  alın terleriyle destek veriyor. Kimi gün kavurucu sıcakta, kimi gün yağmur altında toplanan çaylar alım  yerine getirildiğinde herkes karınca kararınca depremzedeler için yapılacak çay sokağına bağışta bulunuyor. Yaş çay sezonu boyunca çay müstahsillerinin ve hayırseverlerin yapacağı bağışların artması için ildeki STK’larda seferber oldu. Sosyal medyalardan projeye destek çağrıları yapılırken ilçe ilçe gezilerek  proje anlatılıyor, tüm çay alımyerlerine ulaşılarak çay üreticilerinin desteği sağlanıyor.
‘HALKIMIZ YOĞUN BİR İLGİ GÖSTERİYOR’
Rize Valisi Kemal Çeber, çay sokağı projesine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek “Rize’de çay sokağı ismiyle bir proje başlattık. Bu proje aslıdan Rize halkının da talebidir. Yaşadığımız büyük afetin ardından deprem bölgesinde kalıcı konut aşamasına geçildi. Bizde Rize olarak bu kalıcı konutlara destek verme anlamında çay müstahsillerimize dönük bir proje başlattık. Çay müstahsillerimiz çay alım merkezlerine gittiklerinde çaylarından ne kadarını arzu ederlerse kalıcı konut yapmaya dönük çay sokağı kampanyasına verebilmelerini organize ettiğimiz bir kampanya bu. Halkımız da buna yoğun bir ilgi gösteriyor” diye konuştu.
‘ÇAY BÖLGESİ OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMIŞ OLACAĞIZ’
Vali Çeber, afetin ilk anından itibaren Rize’nin üzerine düşeni yaptığını ifade ederek, “Ama bununla yetinmiyoruz. Bu kampanya ile bunu taçlandıracağız. Kampanya sonucunda topladığımız kaynakla belirleyeceğimiz afet bölgesi illerimizin birinde çay sokağı ismiyle bir sokak yapacağız. Orada yapacağımız her bir apartman bu yörenin izlerini taşıyacak. O bölgedeki insanlar onlarca yıl boyunca o sokağa ve apartmanlara girdiği zaman Rize insanın yardımseverliğini, sıcaklığını, samimiyetini ve açık gönüllüğünü görecek. Bizde çay bölgesi olarak üzerimize düşeni yapmış olacağız. Beni en çok memnun eden şey kampanyaya gösterilen yoğun ilgidir. Kampanyamız çay sezonunun sonu kadar devam edecek, belki önümüzdeki çay sezonunda da devam ettireceğiz. Ama çay müstahsillerinin dışında da kampanyaya katılmak isteyenlerde açtığımız hesaplara bağışlarda bulunabilecekler” dedi. 
NAKDİ BAĞIŞLARINIZ İÇİN HESAP ADI : RİZE VALİLİĞİ - TR47 0001 2009 6900 0005 0001 38


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.6° / 9.2°

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak

BBP RİZE’DEN BAŞKAN METİN’E ZİYARET

Deniz: Yaş Çay Alım Fiyatı 25 TL ile 28 TL Arasında Olmalı