Tarih: 05.10.2023 09:38

Çay sektörünün Almanya'ya ihracat hedefi

Facebook Twitter Linked-in

Rize Ticaret Borsası (RTB), Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Almanya pazarına yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, çay üretimin ihracatının arttırılması, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası üyeliğinin faydaları, Almanya Ticaret Pazarı hakkında bilgilendirme, Almanya'da şirket kurulumu nasıl yapılmalı ve Almanya'ya ihracat yapmak isteyen firmalara tavsiyeler konuşuldu.

Toplantıda konuşan RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, "Türk çay sektörü olarak hedefimiz ihracatımızın arttırılmasıdır. Bu minvalde toplantının sektörümüze büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. İhracatımızı arttırma adımlarında Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın bizi desteklemesi önemlidir. Çay sektöründe gerek nihai ürünün ihracatında, gerekse nihai ürünün orada paketlenip pazarlanmasında büyük katma değer sağlanacaktır. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası'na bizleri desteklediği için teşekkür ediyorum. İhracat hedeflerimize ulaşmada Almanya öncü olabilir, inanıyorum ki çay sektörü çok kısa zamanda hedeflediği ihracat rakamlarına ulaşacaktır" dedi.

Toplantıda konuşan Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu ise, "Türk çay sektörü Almanya'da önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin daha da geliştirilmesi için birlikte çalışmalıyız. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Toplantı, RTB Başkanı Erdoğan'ın Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası heyetine hediye takdimiyle sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —