meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Çay Tiryakilerini Üzecek Haber!

Güne çay ile başlayıp çay ile kapatan tiryakileri üzecek haber! Eğer günde 3 bardaktan fazla çay içiyorsanız artık durun!

Çay Tiryakilerini Üzecek Haber!

Çay, günlük yaşamımızın vazgeçilmez içeceklerinden biri olarak bilinir. Ancak, günde 3 bardaktan fazla çay içenlerin dikkatine: Aşırı çay tüketimi sağlığınızı riske atabilir! İşte aşırı çay tüketiminin zararları...

UYKU BOZUKLUĞU VE STRESE NEDEN OLUYOR

asiri-cay-tuketimi-zararlari-1.jpg

Çaydaki kafein, aşırı tüketildiğinde uyku düzenini bozabilir ve stresi artırabilir. Ölçülü tüketildiğinde sakinleştirici etkileri olsa da aşırı tüketim, kaygı ve huzursuzluğa neden olabilir.

SİNİRLİ VE HUZURSUZ HİSSETMENİZE SEBEP OLUYOR

asiri-cay-tuketimi-zararlari-2.webp

Aşırı çay tüketimi sinirli ve huzursuz hissetmenize sebep olabilir. Titreme, kulak çınlaması gibi yan etkiler görülebilir. Çaydaki kafein, kalp atışını hızlandırarak çarpıntıya neden olabilir.

AŞIRI ÇAY TÜKETİMİ REFLÜ VE DEMİR EKSİKLİĞİNE YOL AÇIYOR

asiri-cay-tuketimi-zararlari-4.webp

Aşırı miktarda çay tüketmek, mide bulantısı ve asit reflü sorunlarına yol açabilir. Çaydaki tanen adı verilen bileşikler, sindirim sistemini tahriş ederek asit reflüsüne neden olabilir.

Çay, demir emilimini azaltan tanen içerir. Aşırı çay tüketimi, demir eksikliğine yol açabilir. Demir eksikliği riski taşıyan kişilerin çay tüketimine dikkat etmeleri önemlidir.

DİŞ PROBLEMLERİ VE BAŞ AĞRISI GÖRÜLÜYOR

asiri-cay-tuketimi-zararlari-3.webp​​​​​​​

Çay, dişlerde leke bırakabilir ve çürük oluşumuna katkıda bulunabilir. Yüksek tanen seviyesi, dişlerde renk değişimine ve sararmaya neden olabilir. Bu nedenle diş hijyenine dikkat etmek önemlidir.

Çaydaki kafein miktarı baş ağrısına ve baş dönmesine neden olabilir. Özellikle kronik baş ağrısı sorunu olanlar çay tüketimini kontrol altında tutmalıdır.


1

ÇAYKUR Kuru Çay Fiyatlarına Zam Yaptı

2

Çay fiyatlarına büyük zam! İşte, yeni çay fiyatları

3

Lübnan'dan atılan roketler İsrail'de 70 bin dönümden fazla alanı yaktı

4

Rusya, Yars füzesiyle tatbikat yaptı

5

Adalar'da 43 akülü araç toplatıldı