Tarih: 05.08.2023 22:38

Çayeli-Rize Minibüs Tarifelerine Zam Geldi!

Facebook Twitter Linked-in

Son günlerdeki akaryakıt zamlarının etkisi yolcu taşımacılığı sektörüne yansımaya devam ediyor. Çayeli-Rize arası yolcu taşımacılığı yapan minibüsler, tarifelerine yapılan zamla beraber yeni fiyatlarla hizmet vermeye başladı.

Yapılan açıklamaya göre; ulaşım ücretlerine yapılan zamlarla birlikte Çayeli-Rize arası sivil yolcular için bilet fiyatı 30 TL, öğrenciler için ise 25 TL olarak güncellendi. Bu zamların sektördeki maliyet artışlarından kaynaklandığı belirtiliyor.

Madenli-Çayeli arası yolcu taşımacılığı yapan minibüsler de 7 Ağustos 2023 Pazartesi gününden itibaren yeni tarifelerle hizmet sunacak. Buna göre Madenli-Çayeli arası sivil yolcular için 20 TL, öğrenciler için ise 15 TL ödeme yapacaklar.

Zam kararları, minibüs işletmecileri tarafından alınan zorunlu bir adım olarak açıklanırken, yolcular arasında tedirginlik yarattı. Bölge halkı, ulaşımdaki bu fiyat artışının ekonomik koşullarını olumsuz etkileyeceğinden endişe ediyor.

Vatandaşlar, yapılan zamların ekonomik sıkıntılarının yanı sıra ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıkların da düşündürücü olduğunu ifade ediyorlar. Özellikle öğrencilerin zamlardan daha fazla etkileneceği düşünülüyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —