Tarih: 17.01.2024 10:37

Çayeli İlçesi, Denizden Çıkacak Petrolle Ekonomik Canlanma İstiyor

Facebook Twitter Linked-in

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bütün umutlarımız deniz noktasında" dedi. Çiftçi, geçmişte Osmanlı dönemine kadar dayanan petrol arama çabalarının şimdi bilimsel bir temele dayandığını ve Çayeli'nin 7 mil açıklarında ham petrol tespit edildiğini belirtti.

Çiftçi, şu sözleri dile getirdi: "Petrole atalarımız eskiden 'neft yağı' derlerdi. Biz bunu hep duyduk. Maden Teknik Araştırma Enstitüsünün kendi çalışmalarıyla bunlar tespit edilmiş. Çayeli açıklarında petrolün ham maddelerine rastlanılmış diye tespitler var. Ülkeden petrol çıkmasının kime ne zararı var? Buradan petrol çıkarsa Çayeli Belediyesi yararlanacak. Petrolde gelirlerin bir kısmının Çayeli Belediyesi'nin bütçesine ek olarak geleceğine inanıyoruz."

Çayeli Belediye Başkanı, denizden çıkacak olan petrolün ekonomik anlamda ilçeye büyük katkı sağlamasını beklediklerini ifade ederek, "Gençlerimizin geleceğini ve refah seviyelerini yükseltecek şekilde önemli müjdeleri yakında duyacağız. Çayeli açıklarından çıkacak olan petrolde gelirler, ilçemizin ekonomik canlanmasına önemli bir destek olacak" dedi.

Denizden çıkacak petrol, Çayeli'nin tarım ve diğer ekonomik faaliyetlerine ek bir gelir kaynağı olması bekleniyor. İlçe sakinleri, bu gelişmenin ilçenin kalkınması ve gençlerin istihdamı açısından olumlu bir etki yapmasını umut ediyor.

 

 

 

.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —