Tarih: 30.07.2023 16:20

ÇAYKUR, HAZİRAN AYINDA ÜRETİCİLERE 1 MİLYAR 172 MİLYON ÖDEME YAPACAK

Facebook Twitter Linked-in

Çaykur, Haziran ayında üreticilerden toplam 106 bin 567 ton yaş çay alımı yaparak üreticilere toplam 1 milyar 172 milyon TL ödeme yapacak.

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde toplam 49 yaş çay fabrikasına sahip olan Çaykur, 202 bin üreticiden yaş çay alımı gerçekleştirmekte. İkinci sürgün yaş çay alımlarına 49 yaş çay fabrikasında devam eden Çaykur, önceki gün işleme kapasitesini 9 bin 250 tonun üzerine çıkararak 10 bin ton yaş çay yaprağı satın aldı.

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım, ikinci sürgün alımlarının hala devam ettiğini belirtti. Hafta sonlarında çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan üreticilerin çay hasadı yaptığını ve bu nedenle Cumartesi ve Pazar günleri işleme kapasitesinin üzerine çıktıklarını açıkladı. Cumartesi günü 10 bin ton yaş çay alımı gerçekleştiren Çaykur, günlük işleme kapasitesinin 9 bin 250 ton olduğunu ifade etti. Yaş çay alımlarının kontenjansız olarak devam ettiğini ve önceki sürgün döneminde de kontenjan uygulaması yapmadıklarını belirtti. Hafta içinde günlük yaş çay alımının 7500 ile 8 bin ton dolayında olduğu gözleniyor.

Pazartesi günü yapılacak olan ödemeyle birlikte Çaykur, Haziran ayında üreticilere 1 milyar 172 milyon TL aktaracak. Bu, üreticilerin emeklerinin karşılığını almasını sağlayacak ve çay ekimi yapan bölge halkına ekonomik katkı sağlamaya devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —