Tarih: 28.06.2024 08:34

ÇAYKUR İkinci Sürgün Yaş Çay Alımlarında Hızlı Başlangıç Yaptı: İlk İki Günde 128 Ton Çay Alındı

Facebook Twitter Linked-in

ÇAYKUR, 2024 yılı ikinci sürgün yaş çay alım kampanyasını 26 Haziran 2024 tarihinde açtı ve ilk iki günde üreticilerden toplam 128 ton yaş çay yaprağı satın aldı. Bu rakam, kampanyanın hızlı ve başarılı bir başlangıç yaptığına işaret ediyor.

Birinci sürgün alımlarında son iki yılın rekorunu kıran ve bu ivmeyi ikinci sürgünde de sürdürmeyi hedefleyen ÇAYKUR, 2024 yılı ikinci sürgün yaş çay alım kampanyasını 26 Haziran 2024 tarihinde açarak Doğu Karadeniz'de yaş çay alımlarına başladı. Kampanya kapsamında yaş çay alımları sınırsız limit ve kontenjansız bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Rize'de çay yapraklarının hasat olgunluğuna ulaşması için biraz daha zamana ihtiyaç duyulurken, Artvin'in Kemalpaşa ve Hopa ilçeleri ile Giresun'un Tirebolu ilçesinde olgunlaşan çay yaprakları üreticiler tarafından toplanmaya başladı. Bu bölgelerde üreticilerin çay hasadına başlamasıyla birlikte ÇAYKUR ilk iki gün 33 ton ve 95 ton olmak üzere toplamda 128 ton yaş çay yaprağı satın aldı.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Altıntaş, yaptığı açıklamada, "Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını en iyi şekilde vermek için elimizden geleni yapıyoruz. İkinci sürgün yaş çay alımlarında da rekor kırmak için hedeflerimiz yüksek. Üreticilerimizden aldığımız çayları en kaliteli şekilde işleyerek hem iç pazarda hem de ihracatta önemli bir yer edinmeyi hedefliyoruz." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —