Tarih: 19.10.2023 13:34

Cedi Osman açıkladı! Neden milli takıma katılmadı?

Facebook Twitter Linked-in

Cedi Osman, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi ve milli takıma gelmek istemediği iddialarını reddetti. 28 yaşındaki San Antonio Spurs oyuncusu, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası kadrosunda yer almamasının ardından sosyal medya üzerinden önemli bir açıklama yaptı.

Cedi Osman, milli takıma gelmek istemediği iddialarına yanıt vererek, kariyerinin son yıllarında yaşadığı yorgunluğu ve sağlık sorunlarını açıkladı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Cedi Osman, bugüne kadar Türkiye Milli Basketbol Takımı formasını 178 kez giydiğini vurgulayarak, milli takımın kariyerinin önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

SAĞLIK SORUNLARI VE YORGUNLUK

Osman, son 6 sezonu NBA'de en üst seviyede basketbol oynadığını belirtirken, bu yılların mental ve fiziksel yorgunluğunun artık sağlığını etkilediğini dile getirdi. Bu nedenle FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'na katılmamak istediğini açıkladı.

MİLLİ FORMAYI REDDETMEDİ

Cedi Osman, milli takım kadrosu açıklanmadan önce federasyon yetkilileriyle görüşerek dinlenme ve rehabilite süreci için izin istediğini belirtti. Kendisinin milli formayı reddetmediğini ve ay-yıldızlı formadan daha değerli bir forma olmadığını ekledi.

HİDAYET TÜRKOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Cedi Osman'ın milli takıma gelmek istemediği iddialarına yanıt vermişti. Türkoğlu, Cedi Osman'ın isteksiz olduğunu iddia ederek, bu konunun Cedi ve diğer oyunculara sorulması gerektiğini belirtmişti.

Cedi Osman, kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiğini ve gerçekleri söylemeye devam edeceğini vurgulayarak açıklamasını sonlandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —