Tarih: 25.05.2023 10:46

CHP Trabzon Milletvekili Seçim Güvenliği İçin Herkesi Sandığa Çağırdı!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve Millet İttifakı'nın sandık güvenliğinde görevli avukatlar ‘seçim güvenliği’ için Trabzon Adliye Sarayı önünde bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin ilk turu ile ilgili konuşmasına başlayan Suiçmez şu ifadeleri kullandı, '14 Mayıs tarihinde yapılan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimde görev alan Millet İttifakı’nın seçim güvenliğinden sorumlu avukatları olarak gözlemlediğimiz eksiklikler ve hatalı işlemler şöyledir:

 Sandıklar ile ilgili yapılan hataları anlatan Suiçmez daha sonrasında vatandaşları sandığa oy vermeye davet etti. Suiçmez  'Bu eylemlerin hepsi 298 sayılı Seçim Yasası’nda suç olarak düzenlenmiş olup, gerek adli para cezası, gerekse bazı eylemler yönünden 5 yıla kadar dahi hapis cezası öngörülmektedir. Buradan da yasa koyucunun halkın iradesinin, yani oyların korunmasına verdiği önem anlaşılmaktadır. Bu itibarla, sandık kurullarının sağlıklı oluşumu, sağlıklı çalışması ve seçimin güvenle yürümesi için tüm ilçe seçim kurullarını, sandık kurulu üyelerini, müşahitlerimizi ve seçmenlerimizi göreve ve hassasiyete çağırıyor, görev alan, uzun saatler boyunca her bir oy için mücadele veren başta meslektaşlarımız olmak üzere herkese şükranlarımızı sunuyor, yukarıdaki hususları saygılarımla kamuoyuyla paylaşıyoruz. Demokrasi için, hukukun üstünlüğü için herkesi oy vermeye davet ediyoruz'

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —