Tarih: 09.09.2023 15:39

CHP Artvin, 100. Yıl Kutlamalarını Coşkuyla Karşıladı

Facebook Twitter Linked-in

Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan CHP İl Başkan Vekili Asiye Akın Ergül, Cumhuriyet kadar köklü bir parti olan CHP'nin 100. yılını kutlamaktan gurur duyduklarını belirtti. Ergül, bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin mirasını bir asra dayamış demokrasi mücadelesinin parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ergül, konuşmasında şunları söyledi: "Dünün zorluklarıyla büyüyen CHP, yarının idealleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır. Büyük Atatürk; cumhuriyeti ilan etmeden 1922 Aralık'ında ‘Barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim’ diyerek; kurtuluş Savaşı sonrası ülkemizin yeni bir yönetime kavuşmasıyla birlikte 9 Eylül 1923'te Türkiye'nin ilk siyasi partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi kurmuştur."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100 yıllık geleneği, siyasi birikimi ve tecrübesiyle çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli siyasi miraslarından biri olduğunu vurgulayan Ergül, "Biz, Cumhuriyet Halk Partililer olarak, bu kutsal mirasın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız. Ülkemizin binlerce yıllık tarihi, kültürel ve siyasi zenginliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için dün olduğu gibi bugün de çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Ergül, CHP'nin herkesin eşit ve onurlu bir yaşam sürdüğü, hukuk kurallarının herkes için geçerli olduğu bir Türkiye hedefinden asla vazgeçmeyen bir parti olduğunu vurguladı. Ayrıca, günümüzde de benzer karanlık anlayışlarla mücadele eden CHP'nin, Atatürk'ün çizdiği yolda ilerlediğini ve demokrasi, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilik ilkelerine bağlılığını sürdürdüğünü belirtti.

Ergül, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla ilerleyen partimiz ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir. 100. yılımız hepimiz için kutlu olsun."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. yıl kutlamaları, parti üyeleri ve Artvin halkı tarafından büyük ilgi gördü. Kutlamalara katılanlar, CHP'nin geçmişteki başarılarını anmak ve gelecekteki hedeflerini vurgulamak için bir araya geldiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —