Tarih: 25.06.2024 11:36

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

Facebook Twitter Linked-in

Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, Rize İl Eğitim Sekreteri Nazım Rakıcı, İl Başkan Yardımcısı Kerim Özkul ve ADD Trabzon Şube Başkanı ve Oflu vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşen protesto gösterisinde, Atatürk afişlerine yapılan saldırı sert bir şekilde kınandı.

"Atatürk'e Yapılan Saldırılar Kabul Edilemez"

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, saldırıyı kınayarak şunları söyledi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur ve onun anısına yapılan bu tür çirkin saldırılar kabul edilemez. Atatürk'ün değerlerine ve mirasına yapılan bu saldırılar, sadece ona değil, tüm Türkiye'ye ve değerlerine yapılmış bir saldırıdır."

"Bu Saldırıların Takipçisi Olacağız"

Deniz, bu tür saldırıların takipçisi olacaklarını belirterek, "Bu tür çirkin eylemleri gerçekleştirenlerin adalet önünde hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız. Atatürk'ün mirasını korumak, onun ilkelerine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu saldırıların faillerinin bulunması ve gerekli cezaların verilmesi için hukuki sürecin takipçisi olacağız," dedi.

"Birlik ve Beraberliğimizi Bozamazlar"

Protesto gösterisinde konuşan Deniz, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Bu tür provokatif eylemlerle birliğimizi ve beraberliğimizi bozamazlar. Bizler, Atatürk'ün izinde, onun gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. Halkımızın da bu tür saldırılara karşı duyarlı olmasını ve tepkisini demokratik yollarla göstermesini bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

Protesto Gösterisine Geniş Katılım

Protesto gösterisine katılan Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, Rize İl Eğitim Sekreteri Nazım Rakıcı, İl Başkan Yardımcısı Kerim Özkul ve ADD Trabzon Şube Başkanı, yaptıkları konuşmalarda Atatürk'ün önemini ve onun mirasının korunması gerektiğini vurguladılar. Oflu vatandaşlarımızın da yoğun katılımıyla gerçekleşen protesto, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —