Tarih: 25.05.2024 14:03

CHP Milletvekili Öztürkmen'den Trabzon Adliyesi'nde Görevde Yükselme Sınavında İddialar: "AKP'li Vehbi Koç'un Etkisi Var"

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nda Trabzon Adliyesi'nde yaşanan bir mülakat skandalını gündeme getirdi. Öztürkmen, Trabzon Adliyesi'nde görevli Kenan Kuşçu ve Fatih Karabina'nın sözlü mülakat döneminde AKP Trabzon Milletvekili Vehbi Koç'u ziyaret ettikten sonra görevde yükseldiklerini iddia etti.

Karabina'nın görevde yükselme sınavının yazılı kısmından 76 puan aldığını ancak mülakatta en yüksek puan verilerek göreve getirildiğini savunan Öztürkmen, bu durumu sosyal medya paylaşımlarıyla da destekledi. Öztürkmen, AKP'li Koç'un Trabzon Adliyesi çalışanlarına yaptığı ziyareti paylaşarak, "Gazi Meclisimizde misafirimiz olan Büro Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuşçu ve Fatih Karabina’ya ziyaretleri için teşekkür ediyorum" mesajıyla dikkat çekti.

Öztürkmen, Kuşçu'nun da yazılı sınavda 79 alarak ikinci olduğunu ve mülakatta "başarılı" sayılarak terfi ettirildiğini belirtti. Bu durumu "rastlantı" olarak nitelemeyen Öztürkmen, adaletin liyakate dayandığını savunarak, yaşananların kamuoyunun vicdanına havale edilmesi gerektiğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —