Tarih: 22.10.2023 14:32

CHP Pazar'da İsrail protestosu

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize, Pazar ilçe örgütü, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti. Pazar meydanında düzenlenen kitlesel basın açıklamasında konuşan CHP Pazar ilçe başkanı Ömer Hocaoğlu, İsrail'in katliamlarına ABD, Batının kapitalist merkezleri ve medyanın da ortak olduğunu söyledi.

Hocaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Arkasına emperyalist güçleri alan İsrail, modern tarihin en kanlı katliamlarına devam etmektedir. Gazze'de üç gün önce El Ehli Hastanesini hedef alan, 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırı bir insanlık suçudur. Katliamda hastaneye sığınmak zorunda kalan siviller, hastalar ve çocuklar katledildi. Hastaneyi vuran, etnik temizliğe girişen uluslararası hukuku yok sayarak Filistin kentlerini işgal eden, Gazze'yi bir açık hava hapishanesine çeviren Filistin halkını evsiz, yurtsuz, susuz ve ilaçsız bırakan İsrail'i lanetliyoruz.

İsrail savaş aygıtı, bu katliamlarda yalnız değildir. Emperyalist ABD, Batının kapitalist merkezleri, medyası bir oldular. Bu insanlık suçunun kanı hepsinin ellerinde. Çünkü İsrail onlar için büyük askeri üs.

Emperyalist Ortadoğu politikalarının merkezinde işgalci İsrail'i korumak var. Hem de halkları yok etmek pahasına. Yalnız ABD değil, İngiltere de Fransa da Almanya da Filistin bayrağı taşımayı suç haline getiren bu iş birliğine lanet olsun.

Dünya ikiden büyüktür. Dünya ABD'den ve İsrail'den büyüktür. Bu ikiliyi destekleyen ülkelerden büyüktür. Ve dünya birleşirse batıdaki diğer ülkeleri de tarafsızlaştırır ve ABD-İngiltere-İsrail üçlüsünü yalnızlaştırır.

Bunun için diyoruz ki İsrail Filistin'den defol, Gazze'den defol. İsrail Ortadoğu'dan defol. Kahrolsun ABD emperyalizmi ve Siyonist işbirlikçileri."

Basın açıklamasının ardından CHP Pazar ilçe örgütü üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'i protesto amacıyla sloganlar attı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —