Tarih: 14.09.2024 08:41

CHP Rize İl Başkanı Deniz: "Son 22 Yılda Kadınlarına Ve Çocuklarına Sahip Çıkamayan Bir Ülkeye Dönüştük"

Facebook Twitter Linked-in

Deniz, mevcut iktidarın 22 yılda kadınlara ve çocuklara yönelik politikalarının yetersiz kaldığını vurguladı. "Bugün geldiğimiz noktada, son 22 yılda kadınlarına ve çocuklarına sahip çıkamayan bir ülkeye dönüştük" dedi.

AKP DÖNEMİNDE KORKUNÇ ARTIŞLAR

Deniz, AKP döneminde yaşanan büyük sorunlara dikkat çekti. 2002-2016 yılları arasında fuhuşta % 780, çocukların cinsel tacizinde % 434, uyuşturucu bağımlılığında % 700, cinsel tacizde ise % 450'lik artışlar yaşandığını belirtti. Ayrıca, çocuk tutuklu sayısının en az 5 kat arttığını ve Türkiye'deki evliliklerin üçte birinin çocuk evliliği olarak kaydedildiğini ifade etti. 2008-2016 yılları arasında 104 bin çocuğun kaybolduğunu, her yıl 10 bin çocuğun, günde ise 32 çocuğun kaybolduğunu söyledi.

CİNSEL İSTİSMARDAKİ ARTIŞ

Adalet Bakanlığı verilerine göre, Türkiye genelinde çocukların cinsel istismarına ilişkin soruşturma sayısının 2023’te sekiz yıl öncesine göre iki katına çıktığına da dikkat çeken Deniz, "AKP dönemi hem ekonomik hem sosyal açıdan tam bir yıkıma neden olmuştur" dedi.

ÜZÜLMEK TRAJEDİYİ GİDERMEZ

Deniz, yapılan tüm bu tespitlerin ardından, "Sorun narin'e üzülmekle çözülmüyor. Daha öncekilere de üzüldük. Üzülmek sorunu çözmüyor. Kadınlar ve çocuklar tacize uğramaya, öldürülmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

SİSTEMİ DAĞITMAKLA ÇÖZÜM BULUNUR

Sorunun, kadınlara ve çocuklara yönelik tacizi ve cinayeti besleyen sistemin dağıtılmasıyla çözülebileceğine vurgu yapan Deniz, "İlk seçimlerde sandıkta 12 Eylül ürünü AKP'yi iktidardan göndermekle çözülür" dedi.

UNUTMAYALIM!

Deniz, toplumsal hafızayı canlı tutmak adına, "Bir kereden bir şey olmaz" diyenleri, 6 yaşındaki bir kız çocuğunun tarikat lideriyle evlendirilmesini ve İzmir'de cinsel istismara maruz kalan 9 yaşındaki Y.K.'nın karşılaştığı trajediyi unutmamak gerektiğini ifade etti.

Deniz sözlerini, "Öfkemizi ve üzüntümüzü, kadınların ve çocuklarının güven içinde yaşayacağı bir ülkeyi inşa etmek için kullanalım" diyerek tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —