Tarih: 25.08.2024 15:39

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez: "Çay Üreticisi Perişan, Çözüm Sarayda"

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Of ilçesinde çay üreticilerinin yaşadığı sorunları yerinde dinlemek ve destek olmak amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, önceki Of Belediye Başkanı Semahat Sarıalioğlu ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı ziyaret kapsamında, çay hasadına katılan ekip, üreticilerin sorunlarını dinledi.

Sibel Suiçmez, çay üreticilerinin 17+2 TL olarak açıklanan resmi çay fiyatına rağmen, özel sektör tarafından 10 TL gibi düşük bir fiyata alım yapmak zorunda bırakıldığını belirtti. Üreticilerin bu durumdan büyük mağduriyet yaşadığını vurgulayan Suiçmez, "Çay üreticilerimiz perişan halde. Tasarruf istiyorsanız sarayı kapatın, yaş çay alım fiyatını en az 25 TL yapın" dedi.

Suiçmez, çay üreticilerinin yaşadığı bu sıkıntılardan dolayı büyük bir gelir kaybı yaşadığını ve hükümetin üreticiler yerine sarayın tasarruf yapması gerektiğini ifade etti. "Tasarrufu halk değil, çay üreticisi değil, saray yapsın" diyerek sözlerine devam eden Suiçmez, çay üreticilerinin hak ettikleri fiyatı alabilmeleri için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

CHP'li Suiçmez ve beraberindeki heyet, çay üreticilerinin sorunlarını yerinde dinleyerek, bu sorunların çözümü için mücadele edeceklerini ve üreticilerin haklarını koruyacaklarını dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —